fredag 22. februar 2019

Fra tørrsnø til underkjølt regn

Føret endrer seg raskt om dagen. Vi liker det ikke, men vi må forholde oss til det. Sent i går gikk jeg Landfall-Skimtrunden på tørrsnø. Riktignok med tendenser til blanke spor. Om dette var på grunn av slitasje eller at islaget under slår gjennom vet jeg ikke. Uansett fungerte det greit med VR55N.

I dag rapporteres det om underkjølt regn og helt tydelig klisterbehov. Jeg ville foreslått å brenne inn base- eller isklister med universal over.

Uansett: Det er flott i skogen nå med hvite trær og skikkelig vinterfølelse så det er absolutt verdt turen. I morgen og dagene framover blir det mange plussgrader så trærne blir raskt frie for snø og det siste snølaget vil raskt omdannes. Håper på grundig og dyp fresing regelmessig framover.

For dem som liker å gå utenom løypene er forholdene i ferd med å ta seg virkelig opp. Det er allerede et skarelag som bærer greit (riktignok med 10 cm nysnø over). Nærmeste uka er det meldt høye dagtemperaturer og nattefrost, så skareforholdene burde bli riktig så fine. God tur!

9 kommentarer:

Atle sa...

Takk for fin rapport. Atle.

Anonym sa...

Flott at noen fortsetter med rapporter her inne, det er god lesing og ikke minst smøretipsene er gode å ha med seg. Vil Drammen kjøre løypene i morgen tidlig, noen som vet. Synes ikke de er litt trege om dagen. Hvis de kjører, hva er smøretipset? Og hvis de ikke kjører. Handler vel mye om universalklister, men med opp mot 10 grader i morgen kan vel rødt klister også funke? Mvh vidar

Megalep sa...

Har vært en runde nå i kveld fra Nerdammen til Tverråsen via Goliattraseen og Tverken og Solvang-Løken på returen. Det er ikke så bløtt blitt som jeg frykta, fortsatt isete spor og god glid så det har nok ikke vært så varmt i marka i dag. Jeg vil anta at det i morgen vil fungere helt fint med universal og at rødt klister ikke blir nødvendig, dette i og med at snøen ennå ikke er omdannet så veldig i den retningen og det tydeligvis ligger en del frost magasinert i den. Men vi får se, det kan jo slå til med kanonvarme selvsagt, nattefrost vil avhjelpe. Løypene på Eikersida, det lille vi gikk i dem, var raske og gode med bra feste, de ble kjørt igår, forøvrig en god del isete spor. Men det er kun sporene som er harde, traseen er ganske myk så en trenger ikke frykte falle og slå seg. Vi gikk med felleski og det var optimalt nå.

Runar

Unknown sa...

Håper Drammen får fikset maskinen sin snart. Veldig slitne løyper nå. Håper de også kan dytte inn litt snø i den øverste nedkjøringen mot Landfalltjern. Er helt nede på issålen allerede.

Anonym sa...

Hvordan er lysløypene i området rundt Spiralen? Gangbart?

Anonym sa...

Flere til fots enn på ski vil jeg tro

Thomas sa...

Noen som har gått fra Landfalltjern i det siste? Ser de kjørte i går og i dag.

Dagis sa...

Hardt men bra spor i kveld. Fra Landfall og oppover. Veldig raskt føre så ta det kuli i nedoverbakkene. Universal over Isklister ga spikerfeste.

Torleif sa...

Når det gjelder den øvre bakken ned mot landfalltjern så er det der problemer med lite snø på slutten av sesongen hvert eneste år.
Kanskje på tide at kommunen tar med motorsaga og drar ned de trærne som står lengst inn over løypa?
Det gjelder også flere steder innover, f.eks. området ved svingen før løypa til klemmehøgda (rett etter Myrstua).

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk