lørdag 24. mars 2018

Påskeføre!

Det er veldig flott vær i skogen nå, selv om det er litt tåkete her og der i lavlandet. Det er + 5 grader, påskeføre og flotte forhold. Bruk universalklister i dag, det vil gi godt feste.

De aller fleste sporene ble kjørt i går, mens Nedre Eiker kjørte Ulevannsområdet i dag. Så her ligger alle muligheter åpne.

Ta turen til et utkikkspunkt i dag - Storsteinsfjell, Tverråsen eller Snaukollen er særlig fine

9 kommentarer:

Anonym sa...

Seriøst sugeføre og dårlig glid i dag pga at det kom litt nysnø i natt og sola gjorde den våt raskt. Men enkelt feste med Rossignol R-skin. Masse snø i marka, holder noen uker til det her.

Anonym sa...

Ser på skisporet at hverken Drammen eller Lier kjører opp i dag, det er dumt da løypene særlig på Tverråsen hadde trengt en oppfriskning. Gikk der for to dager siden og det var da veldig humpete spor hele veien fordi en del har gått skøyting der. Så lenge det er flere som daglig ikke kan respektere at klassiskspor er kun for klassisk, så må kommunen ta ansvaret og kjøre oftere.Enten det eller de må sette opp plakater i starten av traseene med klar informasjon om dette. Uten at jeg tror det vil hjelpe noe særlig dessverre.

Anonym sa...

Skal ikke løypene bli kjørt i dag heller? Påskefri og masse snø men isete spor og hardt og de kjører ikke. Det blir for dumt. Igår var løypene på eikersida perfekte, de gjør en god jobb med fres der som regel, så de vil nok være ok idag og

Anonym sa...

"Herlige dunkadunka-forhold" i en del av løypene i dag! De kunne kanskje...kanskje...frese liiitt dypere neste gang for å få bort alle ujevnheter etter skøytere blant annet. Men uansett, bra at det i det minste ble kjørt i dag:)
Kjør litt saktere så fresen kan gjøre en skikkelig jobb neste gang, det er verdt det. Nok snø til langt uti Mai tror jeg, om ikke det blir veldig varmt en lengre periode.
Idag: Klister/feller - begge fungerer.

Petter sa...

Tenkte gå skitur i dag, trodde det ville kjøres etter regnværet men ser ikke ut som det på skisporet gitt. Har de gitt seg for sesogen når deter så mye snø?

Anonym sa...


Liv sier:
Skisporet.no viste grønn løype i går i(10 april) i deler av Bremsa runden og mot Nedberg dammane. Det viste seg at løypemaskinen riktignok hadde kjørt - men uten sporsettere. Løypa var altså ødelagt og svært vanskelig å gå i. Jeg traff en annen ivrig vårskiløper som mente at maskinen var benyttet til materialkjøring ..... Han anbefalte Riseplassen - Sagdammen, her var sporene fortsatt fine. Det er sikkert flere muligheter mot Konnerud før vårsola tar over for alvor.

Runar sa...

Var ute i marka i går over Kamstrup-Vrangen-Svarthavna og Tverråsen. Det er mye snø fortsatt så de kunne med letthet ha kjørt både her og der,så kunne man sluppet de lange isete partier med dels knallharde løyper og isete spor etter nattefrosten. Det må kun skyldes at de prøver å spare penger, en prioritering som vel kan og bør diskuteres mtp fremtidige snørike vintre. Der sola hadde tatt var det helt greit faktisk med glid og feste. Swix universal fungerte sånn passelig, godt i de myke solpartier, i de isete partier heller dårlig. Er i ferd med å bli vått over tjerna nå stavene slår nedi sørpa som ligger rett under, men isen er garantert god nok.

Martin sa...

Gikk en tur fra Landfalltjern til Skimten. Hadde rødt klister, veldig grovkorna snø så ingen fare for kladder. Stort sett MEGET god glid.

Håper det blir kjørt mer løyper! Masse snø fortsatt. Kan få veldig fine turer med lange dager og fin temperatur.

Rundt Skimtrunden er det kjørt scooter, så der er løypene delvis borte. Men fortsatt brukbart.

Tibor sa...

Drammen kommune skal kjøre løyper i helga, sa et av løypemannskapene i går.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk