mandag 7. november 2016

Skiføre mange steder - og oppdatering fra Drammen kommune

Hei igjen alle sammen, da er vi gang for alvor! Vi må faktisk tilbake til 2010 for å finne en like lovende start på vinteren. De 3 siste vintrene har ikke starta skikkelig foør i januar. Dette er moro!

Nå er det kjørt løyper mange steder, men jeg har ikke vært ute selv og sjekka forholdene, men det rapporteres om gode forhold på Konnerud, og at de ter kjørt med stor maskin på følgende strekninger:
- Eggevollen-Eiksetra-Svarthamna. Her skal det være ok
- Kanada-Saga. Her er det løst
- Tverråsen, satt spor, men mye busk og lyng som stikker opp
- Spiralen-Tverken-Skimten. Ukjent kvalitet

Ta også en kikk på http://www.lier-ski.com/

Det meldes om at det er vått på myrene og vanskelig å kjøre løyper her foreløpig, på flere steder. Best i høyden.

Drammen kommune melder om skogsdrift langs skogbilveiene fra Drafnhuset til Kølabånn på sørsida av byen. Dette vil nok pågå 14 dager til.

Jeg tar gjerne i mot kommentarer på føret i kommentarfeltet :)

17 kommentarer:

Dagis sa...

Hei. Gratulerer Gunnar!

Lovende start dette. Nesten for godt til å være sant.

Gikk Landfall-Skimten i går og i dag. Fastere i dag enn i går. Veldig kurant føre. Stort sett nok snø over alt. Litt myrgjennomslag her og der. Bittelitt lyng. På Tverråsrunden visstnok mer myr og mer lyng. Har ikke testet selv enda.

Jeg går på grusskia litt til, men ser det er meldt noen cm. tirsdag-torsdag.

Anonym sa...

Noen som har gått ved MIF-hytta?
Kan i allefall melde om strålende (til tidlig november å være) forhold i Kjekstadmarka fra både golfbanen (litt dårlig ved myra på vei oppover) og fra Vesledammen (helt prima hele veien til topps grunnet nylaget vei).
-Joe

Anonym sa...

Sagdamrunden ble kjørt på søndag. Hadde ikke ski så fikk ikke teste.

Her er bilde fra Skioldhytta på Søndag:
https://s18.postimg.org/smxhnutm1/aaloype.jpg

Anonym sa...

Flotte forhold fra Eggevollen til Svarthavna. Gikk der i går og på søndag. Eskil

Runar sa...

Skimtrunden er kjørt for første gang og grei å gå, men litt løst og vanngjennomslag flere steder som venta er med snøfall uten en tid med frost først.
Kamstrup er fastere fordi det er kjørt fler ganger der, litt vått noen steder der og. Eiker har kommet inn til marimyrkrysset fra både Marivann og Nerdammen men de har ikke sporsatt eller laget plan løype, så en må gå i spora etter beltene på løypemaskinen, men det så ut til at noen hadde gått der så det er nok ok. Drammen venter antagelig med Marimyr-Goliat-Tverken til det er mer snø pga de store myrene ved Lommetjern.

Anonym sa...

Bare tester om man kan legge bilder inn direkte:
[img]https://s18.postimg.org/smxhnutm1/aaloype.jpg[/img]
Altså bildet fra Skioldhytta over.

Anonym sa...

Stort sett fine forhold fra sponevollen og ned klyftetangene, noe stein stikker opp der maskina ikke har gått på vei.

Anonym sa...

Gikk fra Drafn - Kølabånn - Hellas i går. Litt vrient å kjøre ned fra Kølabånn mot Drafnkollen da det har vært skogsmaskiner i sporet, men bare man tar det med ro. Veldig fint i selve Strømsåsen! Ja, overraskende bra, kun gjennomslag av stavene et par ganger. Hilsen Richard

Anonym sa...

Flotte forhold på skistadion, men på grunn av produksjon av kunstsnø så er enkelte deler av løypa stengt. Emil

Anonym sa...

Hadde håpet på nypreparerte løyper i strømsåsen i dag etter snøfallet siste døgn, men dessverre var det ikke det. Ble tung tur men flott med masse snø da :)

Dagis sa...

Ny prepp etter siste snøfall på Landfall-Tverken-Skimten-Skimtrunden i dag. De siste 10 cm som kom i går har gjort føret enda bedre. Mindre våte partier. Skimtrunden er noe mer rufsete med lyng, jord og litt stein her og der i kneikene. Pass litt på her.
Ellers helt topp. Kom dere ut så lenge dette varer.

Anonym sa...

Noen som vet om det er kjørt i Ulevannsområdet?
Ser det er noen sporadiske farger her og der, men det er kanskje bare vært en snøsjekk?

-Joe

Jan Thore sa...

Onsdag kveld gikk jeg noen runder på Spiralen, bl.a ned til Årkvisla. Det var sporsatt med stor maskin, og forholdene var perfekte. Jeg kunne ikke se noe grus i løypa. Mye folk i løypene.

Anonym sa...

Nå burde vel Drammen kjøre løype på strekningen tverken via goliaten til kamstrup? det blir mildvær, de burde lage en såle mens det er frost, i dag.

Har noen vært i Ulevannområdet og sett om det er noe løyper? Ser ikke sånn ut på skisporet.no

Anonym sa...

Goliaten må kjøres, skjønner ikke hva kommunen venter med.. Det kan da vel ikke være slik at man trenger mer snø i marka enn det vi har nå, for å kjøre opp spor? Da er jeg redd det blir magre langrennstider i årene fremover

Anonym sa...

Siden de har fiksa flere oppkjøringer i nye kamstrup fler ganger allerede så er det sikkert fuktighet de frykter for traseen videre er mer på myr. Men nå blir det mildere og det vil bare gjøre det verre og vi risikerer å ikke få en såle der i det hele tatt, ingen vet om det kommer mer snø og kulde...

Runar sa...

Vært rundt Tverråsen og Skimtrunden fra Landfalltjern, pluss Bolstadveien. bra løyper, nykjørt og fint, noen få steiner her og der på de vanlige utsatte steder, særlig øvre parti Tverråsjuvet og østre side Skimtrunden hvor man kan få skrellt skiene grundig om man ikke passesr på,ellers praktfulle forhold:):)
Bare å komme seg ut og nyte, mildvær er på vei...

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk