lørdag 19. november 2016

Noen skimuligheter i dag

Oppdatering kl 12: Det er kjørt fra Eiksetra til Løken og opp til Svarthamna.

Samtidig med langrennsåpningen på Beitostølen finner vi fremdeles endel muligheter her i distriktet. Den siste uka har selvsagt tæret på snøen - mildvær har ofte den effekten - men det betyr ikke at all snøen er borte.

I går ble det kjørt spor fra Kanada til Saga, forholdene her er relativt gode. I går ble det også kjørt på Konnerud skistadion. Her ligger det en del kunstsnø også, slik at forholdene er ganske gode.

I dag har det blitt kjørt spor mellom Eggevollen og Martinsløkka. Her er det også ganske bra. De sporene som ikke er kjørt på en stund er isete og anbefales ikke.

Det er nå noe varmere i høden enn nede i dalen, rett på riktig side av 0 grader. Snøen er stort sett omdannet, så det lønner seg å bruke klister. Universalklister bør være et sikkert valg.

Jeg oppdaterer mer utover dagen dersom det blir kjørt på nytt. Jeg antar at det vil bli kjørt på Konnerud i dag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dagens smøretips universal dekket med vr55 ?

Runar sa...

Har noen vært inne i marka og sett om snøen som kom igår har gjort det bedre å gå på ski, i området tverken og innover? Det var isharde løyper før nedbøren, men noe kom vel som regn innpå også? Kanskje truger er tingen i dag.

Gunnar Schei sa...

har ikke vært inne i dag dessverre Runar. tipper at det er umulig å gå der hvor løypene ikke er kjørt på nytt

Runar sa...

Gikk trugetur fra Gamledammen og i Kamstrupdistriktet inn mot Marimyr. En kan gå i løypa men det er ikke oppkjørt og snøen er av ett skarpt slag som vil skrubbe bort smøringa veldig raskt, så jeg anbefaler enn så lenge fjellski utenfor løypene eller truger, begge deler vil være veldig moro nå da det bærer meget godt i terrenget.

Dagis sa...

Så på webkamera fra Tverken bilde av en skuter med sporsetter I farta rett over 8. Noen som kan bekrefte?

Erling sa...

Gikk fra Kanada til Fallet i går. Der vear det ganske bra forhold, i hvertfall når man kom litt opp fra Kanada.

Runar sa...

Har gått fra Gamledammen via Langemyr-Tverken-Tjuvtjern og en liten runde på Tverråsen, tilbake til Tjuvtjern og opp gamleløypa("det kalde vasshølet")i nordøst-enden der til Skimtvarden, og tilbake til Tverken og utgangspunktet. Nysnø i høyden, stigende mengde fra Tverken og oppover. Ok føre igrunn da jeg slapp kladder pga felleskia, som fungerte bra på dette føret.
Scooterkjørt to spor hele veien til Skimtvarden, ok faste spor der. Forøvrig ikke kjørt. Mye vann i traseen på høyden øst for Tjuvtjernet og på Tverråsen på de vanlige utsatte steder, her skal de slite med å kjøre maskin på en stund, enn si scooter, da det er skikkelige mengder vann enkelte steder pga mildværet i det siste. Jeg gikk over Tverråsmyra og tok en liten "privat sløyfe" i terrenget utenfor løypetraseen. Det bærer godt nok med smale ski.
Noen hadde åpenbart brøytet opp spor over Storsteinsfjell.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk