lørdag 26. november 2016

Konneurd skistadion og Eiksetra har nykjørte spor

I dag er det kjørt både Eggevollen-Eiksetra og Konnerud skistadion. Dette er det beste områdene nå, slik været har utviklet seg. Det er meldt kaldere fra i morgen slik at forholdene kan bedre seg noe i høyden.

I dag ville jeg ha brukt universalklister.

11 kommentarer:

Erik Sørsdal sa...

Nykjørte løyper og flotte forhold i lysløypa og på bilveiene på Vestskauen i Sande.

Runar sa...

Alle løypene i Drammensmarka er nå steinharde og isete og jeg vil ikke anbefale folk å gå på ski der, det er såpass for de spesielt interesserte nå at jeg så spor etter bare to andre opp mot Skimten. Kjempeforhold er det dog i terrenget, det fryser på nå, men velg staver med litt større trinse enn for løypebruk. En gladmelding er at snøen er borte fra tjerna slik at isen omsider kan få lagt seg og bli solid om kulda kommer.

Anonym sa...

Hvor anbefales det å gå på søndag? Jeg tenkte å sjekke ut nykjua

Anonym sa...

Det var hardt og mye bøss i sporet ved Nykjua i går. Nå ser jeg det kjøres nye spor, så det er nok en del bedre i dag. Men vinden kommer nok til å fylle sporene med en del bøss.
Bjørn

Anonym sa...

Veldig mye bøss og kvist i løypene på Vestskauen nå. Begynner også å bli lite snø enkelte steder fra P-plassen ved Montebello Arena og opp til skogsbilveien. Veldig hardt her, og ikke noe hyggelig å kjøre ned. Trenger å freses opp på nytt før det er verdt å ta turen til Vestskauen. Emil

Anonym sa...

Var ute på langtur med fatbike i dag, som vel må sies å være den beste redskapen i bynære løyper akkurat nå. Landfalltjern-Tverken-Skimten er hardt men veldig ujevnt etter føtter og regn. Storsteinsfjellrunden er overraskende jevn og stort sett knallhard og ligger som et stuegulv/hvit grusvei innover viddene. Strålende på sykkel! Så spor etter noen som hadde vært innover med "vanlige" hjul også uten store problemer. Tverråsrunden var faktisk preppet i dag, man har frest og jevnet ut og fylt på med snø i de verste hullene. Litt mykt for sykkel, men muligheter for en fin skitur hvis man er ivrig. Å komme seg dit (og tilbake) fra Drammenssiden på ski er vel ikke å anbefale, bedre å ta turen opp fra Dritærbakkane.

På søndag var det dessuten også mulig å sykle på skaren i terrenget en god del steder, men i dag var det noe mykere.

Runar sa...

Gikk opp til Tverråsen med skia på sekken i dag, det ble kjørt opp der igår og dagen før så jeg hadde ett håp om fine sporsatte løyper så en kunne fly noen runder der. Men det er ikke satt spor på runden, den er dog kjørt bred og fast hele veien så her er det muligheter for de med skøyteski, litt rusk er det her og der men det er ikke isete. Løypekjøreren har gjort en god jobb med å plane ut og fylle opp i groper der de var vått.
De store myrene har rent fra seg etter mildværet som var og frossset til, så man plumper ikke nedi noe sted.
Returen la jeg ned på Måneskinsheia, over utløpet tverråsvann og over til Marimyr. Kurant fast snø og morsomt å skøyte her og over Kamstrupområdet tilbake til Bolstadveien.

Aud sa...

Noen som vil komme med smøretips for Kanada og innover? Lilla klister? Universal?

Anonym sa...

Universalklister tror jeg blir bra i morgen.

Anonym sa...

Er det snø nok fra Kanada og innover til at man kan la grusskia ligge og bruke nyere skipar?

Anonym sa...

Trenger ikke bruke grusski hvis du er litt oppmerksom nedover tilbake til Kanada.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk