mandag 25. april 2011

Rengjøring av ski

Nå som skiene skal ryddes bort (vi tar dem fram i oktober igjen..) så er det viktig at de får god pleie før sommerdvalen. Jeg vil i hvert fall oppfordre dere til ikke å sette skia bort fulle av barnåler, klister og skitt. Hvis dere er syklister så fungerer følgende sammenlikning: Man setter ikke sykkelen i garasjen for vinteren uten å vaske den og smøre drivverket...

Skiene må vaskes godt med klisterfjerner. Jeg synes at Toko klisterfjerner, en spray/gel, fungerer veldig bra. Spray på, vent et par minutter og tørk av - veldig enkelt. Det fungerer med swix og andre produkter også, men Toko har nok den mest effektive klisterfjerneren.

Til slutt legges et lag myk voks i glidsonen, feks CH10. Hvis ikke vil sålen tørke.

Takk for i år folkens! Jeg kommer tilbake så snart det faller snø igjen i Drammensmarka :-)

4 kommentarer:

Susi sa...

Vemodig melding. Men det er ikke lenge til oktober, da :)

Park sa...

I boka på Tverråsutsikten hadde DOT 249 noteringer fra vinterferien til nærmere påske. Dette er selvsagt kun en liten del av alle dere som har gått Tverråsrunden på ski i vinter. Da gjenstår å se hvem som blir den heldige vinner av diverse friluftsutstyr fra Turistforeningen i år...!
Takk til alle som ikke la igjen søppel i vinter! Allikevel var det bruk for riva for å gjøre stedet litt mer som den herlige naturen egentlig er. FY !! til deg som alt morgenen etter hadde plassert et sammenkrøllet papir meget strategisk, slik at alle turvenner bare MÅTTE se det...

Glenn Østerud sa...

Ville du lagt CH10 glider under hele skia? Og heller rubbe opp igjen til høsten?

Gunnar Schei sa...

ch10 under hele skia? nei, synes ikke det. Gjør ingenting og festesonen blir litt tørr

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk