tirsdag 5. april 2011

Nye spor i Modum og Lier

Modum kjørte mandag fra Engersetra til Nygårdshøgda, samt runden til Sandungene. Lier kjørte i dag fra Eggevollen til Eiksetra, Løken, Svarthamna og opp til Skimten.

Smøretipset er universalklister. Lier melder om at det er mye granbarnåler i snøen, slik at skiene fort blir skitne. Min erfaring er at det kan være greit å ha med seg en liten plastpose med en klut/papir fuktet med klisterfjerner, som du bruker til å vaske smøresonen på skia, for å bedre glien.

Det kan også være lurt nå å velge ski med en veldig grov slip, samt å sette en manuell struktur med rillejern. Typisk så bruker jeg LF10 på dette føret.

1 kommentar:

Park sa...

Lier hadde kjørt fine løyper innover heia tirsdag ettermiddag. Tverråsrunden fin å gå, selv om Drammen ikke har kjørt på et par dager. Litt regn utpå dagen, men utsikter til bedre vær med kalde netter, gjør at skiføret fortsetter innpå!
Hadde Drammen lagt om litt ved Tjuvtjernshalsen, ville bekken som krysses tre ganger vært unngått og gjort det lettere å kjøre, spesielt tidlig og sent i sesongen.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk