onsdag 17. mars 2010

Stabile klisterforhold

Vi er over midten av mars allerede, men fremdeles har vi svært stabile vinterforhold i marka. På natta er det minusgrader slik at sålen i snøen fryser til, mens på dagtid beveger gradene seg over på plussida. Dessuten varmer sola mye i solhellinger.

Smøretips: Dette betyr at det er ganske enkelt å smøre. Velg CH/LF 8 glider hvis du går tidlig, 10ern hvis du går litt utpå dagen. Av festesmøring er det nok sikrest å bruke isklister (meget tynt) i bånn, som brennes inn, med universalklister oppå.

Husk å legge på ganske tynt og jevnt (fordel klisteret jevnt i skråstriper nedover skia) og gni det ut med tommelen (eller en egen kloss bare for klister). La klisteret hvile i kulda før du går på skia. Hvis du går på skia med en gang du har gnidd utover klisteret, så vil det løsne og legge seg små flekker i smøresonen - og det vil du ikke!

Når det gjelder spor, så er Drammen ivrige om dagen. I dag har det blitt kjørt fra Spiralen, hele lysløypenette og opp til Tverken og Skimtrunden. Tverråsen ble kjørt i går. Nedre Eiker har kjørt på Årebogen. Utover dette så er også Liers løypenett kjørt denne uka. Her sliter heller ikke sola like hardt på sporene

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk