lørdag 21. januar 2012

snøvær og nye spor

hei, da er vi igang igjen :-)
Det er snøvær i dag, og det skal snø hele dagen, så det kan være lurt å dra dit hvor sporene er kjørt sist. I løpet av de siste dagene har så og si alle spor i hele marka blitt kjørt opp, med få unntak.

I dag kjører Drammen hele løypenettet, både Spiralen og resten av lysløypene, opp til Landfalltj og innover til Tverken og Skimten, samt Kamstrupen. Konnerud skistadion er nettopp kjørt. Løypemaskinene ruller fremdeles i Drammen kl 11, alt skal kjøres opp nå ser det ut til, siden det nå er nok snø

Jeg har ikke informasjon om hva de andre gjør, erfaringsmessig så kjører ikke Nedre Eiker i snøvære, men venter til det stopper. Lier komme høyst sannsynlig til å kjøre i løpet av dagen. Følg med, følg med!

Det er nå -8 grader og smøvær. Det er meget enkelt å få ffeste, benytt vanlig blå swix. Ikke legg for tykt på, husk at kald nysnø ikke glir særlig bra, så ikke legg på for mange lag som ligger og bremser. Velg også, om du har, et skipar med en meget fin struktur i sålen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

I morgen satser jeg på å starte dagen i Kanada og gå Hauerntraseen til Drammen.
Til hvilket tidspunkt kan jeg forvente at det er kjørt løyper i morgen?

Anonym sa...

...og kan man håpe det blir kjørt noe i området Spiralen/Tverken/Skimnten tidlig i morgen?

Anonym sa...

Jeg tipper T1 Lier starter fra Kanada rundt kl 7-8. Den skal bortom Fallet før den kjører mot Vesle Nykjua og Saga. Ulafoss-Saga tar litt under 1,5 time t/r, dermed vil du fra kl 7 få 2.25 + fra Kanada kl 7 og ettersom du går fortere enn T1 så bør du starte kl 10.15 om du vil unngå å nå igjen løypemaskinen før Saga.

Anonym sa...

Det ble litt rotete det der. Mente Ulafoss- Fallet t/r. Jeg er litt usikker på hvilken snittfart T1 holder. Ofte går de i 9 km/t andre ganger vesentlig mer. Dersom du regner med at T1 trenger et 2 timers forsprang fra Kanada, så bør det holde. Det er bare å se på skisporet.no hvor løypemaskinen befinner seg. De kan godt starte svært tidlig. Det var aktivitet på Eiksetra før kl 7 i dag.

Vanskelig med parkering på søndager fra kl 10. Alltid ledig rundt kl 13, men du skal vel ikke parkere om du skal til Spiralen?

Torleif sa...

Noen som vet hva som har skjedd med maskinen til drammen kommune som kjører i konnerudskauen?

På skisporet.no ser det ut som den har stoppet midt oppi skogen?

Anonym sa...

GPS-en er jo aktiv og plassert på maskinen, så det bør være riktig, men T1 Lier ser ut til å være parkert å et pussig sted før Dammyrdammen, men der står det ingen maskin??

Gunnar Schei sa...

gps-oppdatringene fra løypemaskinene stemmer ikke 100% fordi dekninger faller ut nå og da, srlig på Liers maskin. Hvis de blir stående lenge på ett sted er det vanligvis et tegn på at de har kjørt tilbake til garasjen men at GPS'en har mistet kontakt.

løypene fra Kanada er åpne nå, men det ser ikke ut til at Drammen har gjort sin del av løpenettet enda. Tverråsen er heller ikke kjørt enda, men det vil den være snart.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk