torsdag 9. desember 2010

Brukbare spor på Nordbykollen

På Nordbykollen ahr jeg gått på ski en gang tidligere, for snart 20 år siden. Det var den gang skarpt føre, og meget vanskelig..

Men nå som jeg har bosatt meg på Åskollen, var det naturlig å ta sjansen igjen, og jeg angrer ikke: Ganske OK spor, satt med scooter og sporsetter.

Utfordringen på Nordbykollen er at mange går på beina der oppe (men ikke nå i kulda), og at terrenget er utfordrende. Foruten et slakt parti, så går det opp og ned hele tida, med bratte kneiker, og ofte en sving i bånn av bakken.

Men ganske fint dersom en har god skiteknikk. Jeg kommer nok til å gå her oftere nå i kulda.

Løypeoppdatering: Siden mandag er det kjørt i Nedre Eiker fra ulevann ned til Solbergelva via Vrangen og Marivann. I dag har dessuten Drammen kjørt lysløypenettet på Spiralen. Det er også kjørt det aller meste av løyper med utgangspunkt i Mif-hytta.

Smøretips: Det er en del varmere nå, ca -10, og det kan stige opp mot ca -4 på høydedragene. Derfor anbefaler jeg VR40, som fungerer over en vid temperaturskala. CH 6 glider bør også fungere bra.

4 kommentarer:

Åskollen beboer sa...

Tror Nordbykollen blir kjørt med kommunens traktor. Den samme de kjører rundene med på fotballbanen på Åskollen.

Anonym sa...

Gikk fra Galterud over til Konnerud i går. Fine løyper, men på Konnerud skistadion produseres det fortsatt snø og utkjøring med traktor foregår. Så man må passe litt på rett før man kommer ned på stadion.

Henrik Langum sa...

Nå gjør a' seg fin til helga igjen ser jeg ut vinduet her.

Gunnar, føler du får endel pondus med tanke på løyper i marka, traséer etc med denne bloggen. Hva med å starte en poll (er det ikke det de kalles) om missing links, ønskede løyper i marka? Selv savner jeg en trasé fra Sponevollen over den gamle finneveien til Svarvestolen og Borkebu. Dvs traseen ligger jo der men det hadde vært hyggelig med et skuterspor i ny og ne. Da får man en komplett rundløype gjennom hele Finnemarka. Dessuten skulle jeg gjerne sett mer enkeltkjørte skuterløyper og mindre motorvei gjennom de indre delene av skauen. Her det sikkert mulig å spare penger for kommunene. Nord i marka, Breili mot lier, har de vel til og med organisert et dugnadslag på et par traseer såvidt jeg har skjønt.

Et par sånne debatter ved siden av løypeinfoen hadde gjort seg.

Gunnar sa...

gjerne en slik poll som du skisserer, men da må jeg ha flere alternativer. Jeg savner den gamle løypa fra Vrangen til Tverråsvann og over Goliaten. Flere forslag?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk