torsdag 26. februar 2009

Flotte forhold i vinterferien

Tempen på Eiksetra i dag tidlig var -6 grader. Temperaturen stiger noe utover dagen, og i solhellinger kan det være ganske varmt og vått i snøen.

Lier: Alle løyper er kjørt den siste uka, i dag kjøres løypene fra Undersrud til Storsteinsfjell, samt ned til Årkvisla og ned på jordene i Lierbyen. Det er veldig fine forhold
Drammen: Kjører løyper hver dag. I dag er hovedløypene rundt Tverken og Spiralen kjørt, men ikke Kamstrupen. Mange av løypene i Drammen opplever stor trafikk, og er utsatt for snøsmelting, så det er ikke like gode forhold her som i Lier, men likevel temmelig bra :-)
Nedre Eiker: Kjørte alt av løyper for 2 dager siden. Litt varierende forhold pga våt snø som har ramla ned fra trærne.

Smøretips: Det varierer veldig fra lavereliggende områder som Spiralen, og i høyden som feks Skimten. Snøen er tørr i skyggen og i høyden, men er langt mer grovkorna og til dels våt lavere ned. Derfor ville jeg ha lagt på VR50 som fungerer godt rett under 0 grader. Hvis du skal gå i lavlandet og i solhellinger er nok VR55 eller 60 et bedre valg. Husk at det blir varmere utover dagen, så det kan lønne seg å ha med litt mykere voks i lomma. Det er også mulig å legge på et tynt lag klister i bånn, og så legge voks oppå, for å sikre seg i solhellingene.

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk