onsdag 24. desember 2008

Føremelding for Jula

En rekke løyper ble kjørt Lille Julaften, og i høyereliggende områder er det overraskende gode forhold, mildværet tatt i betraktning. Men det er lurt å lese videre, fordi flere steder er det mye stein. Ikke overraskende er det Lier som har de beste forholdene :-)

Lier: Løypene i Eikseterområdet og fra Kanada er kjørt, men ikke opp til Skimten eller runden på Storsteinsfjell, da det er en del stein her. Det er heller ikke kjørt forbi Lelangen til Saga.
Drammen: Runden rundt Tverråsen og opp til Skimten fra Landfalltj. er kjørt opp med maskin. Det samme gjelder Spiralen, bortsett fra Kanonveien. Forholdene er så som så, med den del åpne myrer og stein. Kamstrupen er ikke kjørt.
Nedre Eiker: Det er satt løyper på skogsbilveiene, og her er det fine forhold. På det øvrige løypenettet er det en del stein.

Smøretips: Når det ble frest og satt nye spor, fikk vi fram tørr snø, selv om denne er relativt omdanna (grovere korn enn ved nysnø). Dette innebærer at man kan benytte voks, men man bør legge litt jobb i smøringa.

Derfor anbefales det å brenne inn grundvalla i bånn, og bruke dagsaktuell voks oppå. I dag vil VR50 være å foretrekke, kanskje i kombinasjon med VR45 hvis du skal opp i høyden.

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk