tirsdag 28. november 2023

Ganske fine forhold flere plasser

Det kom noen cm snø i går og det var allerede ok skiføre mange steder, men man må opp i høyden og helst langs skogsbilveiene. Det er ganske fine forhold i Ulevannsområdet, men ikke kjørt her i det siste.

De fineste forholden er opp til Svarthamna (men merk at det er litt varierende mellom Solvang og Grunnvannet, samt at det er arbeid i dumpa mellom Eiksetra og Solvang) samt oppe på Tverråsen. Å kjøre ned Dritabakkene kan være krevende etter mye ploging og litt isete. Litt grus kan ligge her og der.

Det er også kjørt Lelangen - Saga, samt i Modum ned til Kluftetangene (rett nord for Saga).

Det er nå ca -10 grader og temmelig finkornet snø. Anbefaler dere å bruke ski som er slipt med fin struktur og en variant av blå under skia til feste. Kan være lurt å ikke velge de nyeste skia som du er mest redd for å få riper i.

21 kommentarer:

Runar sa...

Fottur på Kamstrup i dag. Det er hogd mye langs traseen for å få den bredere frem til rett før grandalen i løpet av noen dager, antar de skal gjøre det videre også men lite er fjerna av trærne som ligger der og vi får håpe de gjøre det før snøfall.På toppen av Grandalen har de kjørt inn fra vest med noe hengende etter skuter antagelig, ikke sporsatt såvidt jeg kunne se men "riller". Det blir vel bredt nok til kombi klassisk-skøytetrase i hele marka etterhvert og det er bra så vi slipper mer konflikter etter istykkerskøyta klassiskspor.

Runar sa...

Kjørt med skuter antar jeg over Kamstrup. Gikk der til fots igår og vil bare advare om at det var endel steiner som nå er dekt bare med det lille laget med nysnø, særlig ned Grandalen vær obs men også mange andre steder.

Torunn sa...

Drammen kommune skriver dette på Facebook: "Vi utfører for tiden dryppsonehogst i Kamstrupløypa fra Marivann til Langemyr.
En del av tømmeret blir benyttet til kavling av myrer."
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02q8EdddEPj9NQXbkktJvVyHnQQyzReQY4YSiqnhJ9Vnk5DErcEWQFscXm19kjBHcjl&id=100064696583960

Runar sa...

Det går an å gå Langemyr og Kamstrup-Goliat men det er ikke sporsatt og hump-i-hump hele veien da de har kun plankjørt det med en greie hengende bak en beltedrevet ATV av noe slag, Men fast og fint er det. Spor på Tverkenveien, helt greie, men bedre etter Tverken og ganske kurant oppå Tverråsen særlig, men Skimtrunden kan man også gå. Men forvent at det er som sagt humpete. Ned juvet til Tverken kan man fint kjøre rett ut uten å se spesielt opp for steiner faktisk.

Torunn sa...

Takk for rapport, Runar 😊

Runar sa...

Gikk ned fra Skimtrunden og rundt Storstein i dag. Vis forsiktighet i bakkene ned dit på sydlige sida, is og noe annet nedi der. Det er ikke kjørt fra utsikten nordover til den øvre utsikten (der værstasjonen er oppe i et tre) men gått opp spor som er godt nok, så er det kjørt løype derfra igjen. Se opp for is og ymse i bakkene videre ned ved den lille hytta der. Bedre forhold på Tverråsen, best der igrunn.

Anonym sa...

Gikk på ski fra Landfalltjern til Skimtvarden i går ettermiddag. Mye grus innblandet i snøen frem til krysset Langemyr/Ballklubbhytta. Selv grusskia måtte tas av de siste par hundre meterne på vei ned igjen.

Runar sa...

Ingen oppdateringer her nei....
Jeg hadde en Swix-BlåXtra-terapitime på Tverråsen med hodelykt i kveld.
Bra der, men ikke kjørt på Drammensida i dag, jaja...

Anonym sa...

Det har vært veldig mange ute idag, jeg gikk nå i kveld og løypene var godt brukt til å være kjørt tidligere i dag på en hverdag. Det er ikke kjørt mer enn vanlig bredde med to spor opp til Tverken på tross av at de har laget den bredeste trase som mulig er i løpet av året. Det betyr veldig skøyte-ødelagt løype oppover for de som skal gå klassisk. Fra Tverken og videre er det en sporsetting.

Anonym sa...

Var ute i går kveld. Turen gikk via deler av Hvalsdamrunden og opp mot Tverken "bakveien".

Det var overraskende fine og faste forhold der på tross av at denne trolig bare har blitt kjørt en gang denne sesongen. I midten av løypa sank man bittellitt ned når fiskebein skulle løpes.

Pass på å få inn en tur i denne fine traseen før mildværet kommer og tar den. Man vet aldri om muligheten byr seg igjen denne sesongen.

Løypa langs sørsida av Landfalltjern lurer jeg litt på. Nå er det brukbart med snø, men det er virvla opp småstein og grums i topplaget. Behov for litt hogst rundt løypa eller hva er problemet her? Det er lavereliggende løyper uten dette problemet...

Anonym sa...

Fikk en tur i dag, nydelige forhold og vr45 holdt akkurat med noe glipptak bare. Betydelig mildere i høyden. Skimtrunden var nykjørt og det er ren luksus å gå klassisk i snødekt skog i perfekte spor. Men lurer på hvorfor de ikke kjører bredere løype opp til Tverken nå som de har planert veien så utrolig bred? Det er vanlig dobbeltspor-bredde sånn at skøytere ikke unngår å skøyte over sporene. Merkelig valg av løypekjøreren syns jeg, alt ligger jo nå til rette for å unngå problemet.

Runar sa...

Snøen har holdt bemerkelsesverdig godt i høyden under mildværet. Gikk aron-langemyr-tverken og tverråsrunden i dag. Best var det faktisk opp til Tverråsjuvet, en god del hardere/isete løyper ovenfor der, ikke anbefalt for de som ikke har full kontroll på skia og ikke er redd for etpar brudd...
Mye bøss i sporene i lange partier. Ser at Tverråsen blir kjørt nå så da blir det veldig bra der i kveld.
Feller var bra smøring i dag.

Anonym sa...

Eikersida og Lier er ute og lager løype, fra drammenssida er det som ofte før stille...
Greit nok at det er lite snø lenger ned men tverkenveien er det nok snø på etterhvert og videre oppover meget bra så det er som alltid skuffende!

Anonym sa...

Noen som vet hva som skjer med løypekjøringen i Drammen? Jeg vil tro mange kunne tenkt seg ut i marka i dag...

Og ikke minst hva som skjer med skisporet-appen? Den har blitt fullstendig ubrukelig på mobil, og det er veldig sjelden man har en pc med seg på tur

Anonym sa...

Hvordan er forholdene Marimyr-Tverken?

Anonym sa...

Hei. Skisporet-appen har jeg hørt det er noe problemer med, til og med på pc er det grønnfarget iblant selv om det ikke er kjørt. Marimyr-Tverken har de som så ofte før ikke tatt seg bryet med å kjøre, antagelig vet ikke selv gud hvorfor...Men den ble kjørt med en skuter eller atv for etpar uker siden vet jeg. Så der er det brøyting som da gjelder. Nei Drammen er som alltid tregest i klassen.

Bill sa...

Men nydelige spor landfalltjernet tverken og skimtrunden. Og kamstrup over langemyr og rundt Marivann og videre

Anonym sa...

Noen med oppdatert info Dritarbakkene Tverrås-Skimtrunden?

Anonym sa...

Fine forhold der du etterspør. Gikk der i dag, blå extra-forhold, ikke noe steiner i løypa. Noe hardt i oppskrensa partier ned bakkene men ikke problematisk.

Anonym sa...

Hei. Noen som vet hvorfor Klemmerhøgda ikke kjøres?

Anonym sa...

Den har ikke høy prioritet og tas alltid til sist etter at det andre løypenettet er ferdig etter store snøfall. Den tas også bare om det er godt med snø, så vi kan forvente at den snart kjøres.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk