fredag 10. november 2023

Brukbart skiføre flere steder

Hei alle! Det er fremdeles ca 20 cm snø og brukbart skiføre flere steder på de faste plassene. Lier kjørte til Svarthamna i går og melder om 20 cm og fine forhold. Det er også kjørt i dag fra Ulevann til Solbergvann og Vrangen. Det skal være ok forhold også her. Klisterføre.

9 kommentarer:

Runar sa...

Vi var på Montebello igår og det var kurante forhold på alle grusveiene. Litt slingrete spor her og der som det pleier tidlig på sesongen og noe grus enkelte steder. Og som hver sesong, det går ikke veldig fort på de første turene..

Runar sa...

Antar det bare er plankjøring av traseene de driver med på Tverråsen-Storstein nå.
Langt utenfor bloggens område men likevel - vært på Vikerfjell to dager på ski nå, der var det flotte forhold!

Bill sa...

Også litt i ytterkanten av bloggens område men er det noen som har info om skøyteis på vannene?

Runar sa...

Er det noen som har vært på Tverråsen en av de siste dagene og vet noe om forholdene? Ser at det ble kjørt maskin der i dag. Er det verdt turen opp ?

Runar sa...

Bloggen er vel mer eller mindre død virker det som. Lite trafikk og få meldinger legges inn om føret m.m.
Mitt lille bidrag i dag: Gikk med ski på sekken til Tverken og så opp på Tverråsen. Det er ikke løypekjørt det partiet frem til ved Tjuvtjern. Greit nok oppover, vis forsiktighet nedover og kjør utafor løypa på kanten er mitt råd. Tverråsrunden skulle ifølge Lierski svært bra med 20cm snø. Vel, det er ihvertfall mulig å gå der, sporsatt så godt de fikk til med 20 cm snø. Helt greit men humpete og med mye rusk.

Torunn sa...

Takk for flittige bidrag, Runar! Jeg er en av dem som har stor nytte av kommentarene når føreforholdene er usikre. Det blir ikke "joggepinner" på Tverråsen på meg i dag, men kanskje skauleis med fjellski.

Ser ut som det kan være greit i Ulevannsområdet, ut i fra bildene på Facebook, kjenner du til forholdene der?

Runar sa...

Hei. Vet bare at løypene skal være kurante på veiene der, med litt rufsete mellom Ulevann-Solbergvann, veien til Mellomdammen grei. Terrengmessig snøforhold der oppe aner jeg ikke, men det er jo hogd mye der nå(Kattåsenområde) så hvor koselig det er kan nok diskuteres.. Terrengtur Tverråsområde er greit, så noen som skøyta der faktisk. Relativt lite snø i terreng ovafor Gamledammen-Kamstrupstarten.

Torunn sa...

Det ligger an til fottur, hilsen frøken kresen 🤪 Ha en fin søndag ☺️

Runar sa...

Det blir nok fint, jeg fyrte bål på min skitur igår, på Vakkertjernutsikten.
Kamstrup kan gåes til fots, kjørt noe beltegreier der, samme med opp til Skimten det er hardt og fint å gå. Ha det fint på tur:-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk