onsdag 27. november 2019

Flere muligheter

Nå skjer det noe i høyden. Tverråsrunden pakkes i denne stund og det meldes om 10 nye cm flere steder over 400 meter-ish. I nærområdet er det Martinsløkka - og inn til Svarthavna som gjelder. Hvis man tar seg bryet med å kjøre (35 min fra Drammen sentrum) til Vestskauen i Sande så er forholdene veldig veldig bra. Mange km med trikkeskinner i ny, relativt tørr snø. Og det er meldt enda mer. Siste ukene har jeg vært 4 turer til Vestskauen og jeg har blitt like positivt overrasket hver gang. Ingenting å vente med - god tur!

7 kommentarer:

Dagis sa...

Ser at Drammen har kjørt lysløypenettet og opp til Ballklubbhytta i dag, uvisst om dette er bare er pakking eller også sporsetting. På bildet fra Tverken kan det også se ut som det har kjørt en skuter oppom her, men ikke videre oppover. Noen som kan bekrefte dette?

Anonym sa...

Det er så typisk for Drammens løypekjørere, hva er problemet med å bare kjøre en skuter til Tverken og videre opp så man i det minste får en kobling til løypene til de som faktisk tar seg bryet med å lage løyper på Tverråsen, Lier. Det må gjerne være bare plankjørt for meg, men bare sett igang liksom.

Sparken sa...

Noen som har noe rapport fra Tverråsrunden etter maskin har kjørt der i dag?

Megalep sa...

Jeg skal opp på tverråsen i morgen formiddag,skriver rapport etter den turen.

Megalep sa...

Gått opp aron idag, videre Bolstadveien til Tverken og etpar ganger rundt Tverråsen og opp til Skimtvarden.
Skuterkjørt med sporsetting på Drammenssida, helt kurante løyper her men påregn endel vanngjennomslag særlig om du går over Langemyr og rett før krysset Bolstadvei/Kamstrup, her er det nå gått opp alternativ løype rundt vannsiget på myra der. Noe vått andre steder også men man kommer utenom helt greit. Skuterløypene er relativt bløte siden det er første kjøring. På toppen av Tverråsjuvet møtes man av maskinkjørte løyper som går bort til Tjuvtjern og rundt Tverråsen. Disse er jevnt over meget gode, relativt faste også. Svært lite våte partier rundt Tverråsen, ikke stein eller lyng.

Se opp for etpar steiner ned Tverråsjuvet litt over halvveis oppi der, her er det lett å få skrellet skia litt. Idag kunne jeg smurt med blått men valgte feller, det fungerte meget bra.
Tips: Ta med skiskrape for å få bort islag etter å ha vært nedi vannsig.
Runar

Dagis sa...

Takk for flott rapport, skal testes sporenstreks!

Bent Luther sa...

Flotte forhold på Tverråsen i går og fra Solvang til Svarthavna. I rundløypene ved Martinsløkka er det perfekte løyper

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk