onsdag 6. februar 2019

Mye snø i marka

Nå har det kommet veldig mye snø i hele marka og de omkringliggende områder så som Konnerud, Vestskauen og Holtefjell. Løypekjørerne gjør nok så godt de kan for å holde løypene åpne og fine, men det snør stadig såpass mye at en ikke kan regne med helt nykjørte spor hele tiden.

Noen av bilveiene inn i marka kan også være litt vanskelige å kjøre, f.eks til Ulevann. Og det skal snø mer de kommende dagene. Har tatt noen uhøytidelige målinger med skistaven her og der og det ligger ofte på godt over en meter dybde, så nå har vi en del å gå på i tilfelle mildvær senere.

Har lest at Modum sliter litt med å kjøre på Hovlandsfjell pga snømengden, kan komme tilbake med info om det området senere.
Forøvrig er Gladbakk fra 800-meter'n kjørt opp, likeså til Snaukollen helt fra Lerberg, så man kan slippe å kjøre bil opp i marka om man vil. Modum-Engerseter-området ser ut til å henge litt etter med kjøringa, medmindre det er noe feil med oppdateringa.
Vær obs på at det er en del overvann på tjern for tida, ha med skiskrape så går det bra.
Runar

6 kommentarer:

Megalep sa...

Har gått 800meter'n og opp Gladbakk i efta. Den er ganske bløt og uten sporsetting og bør nok kjøres en gang til før den er særlig god, vær litt forsiktig utfor der. Forøvrig flotte forhold innpå Tverråsen og Skimten.

Anonym sa...

Litt utenfor bloggens område men håper det går bra.
Har planer om å gå på ski fra besøk i Vestfossen i dag. Er det kjørt scooter/evt. gått noen spor fra Vestfossen/Røkeberg opp til løypa ved Dammyr? Er så satans tungt å gå i nysnøen nå :-)

Mads

Torleif sa...

Stusser litt over at man kjører nå, det vil jo bli steinhardt når det fryser på igjen..?
Har mer sansen for Sande som skriver at de velger å vente med å kjøre nå, fram til det har blitt minusgrader igjen...

Megalep sa...

Torleif:
Men nå får de satt løypene godt for de var veldig bløte. Tror du ikke de klarer frese dem opp igjen etter bare en omgang frost? Jeg tenker at om de gjør det i morgen formiddag så får vi faste traseer med gode raske spor. Skal ut nå og "inspisere" litt:-)

Torleif sa...

Runar: Løypene hadde uansett satt deg godt nå, men tror det kan være en fordel å vente med å kjøre til det er blitt litt tørrere.
Kan jo være de får frest dypt nok til uka.. gjenstår å se ��

Megalep sa...

Tungt snøvær i marka i dag, veldig sugeføre. Mye snø fortsatt, det har bare minket problematisk i de helt nedre delene av f.eks Gladbakk, særlig ned til 800 meter'n fra skytebanen, her er det noen få steiner og veldig bløt snø. Håper likevel at de kjører denne traseen om igjen når det blir kaldere. Løypetraseene som ble kjørt i dag er på ingen måte hardpakket, stavene slår dypt nedi iblant.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk