tirsdag 28. september 2010

Den første frostnatta..

Da har vi hatt sesongens første frostnatt i Drammen, og vi skriver 28.september. Dette er faktisk ganske tidlig, noe som kanskje bærer bud om en tidlig vinter? De nærmeste ukene er det meldt om en del nedbør, men selvsagt er det ennå for varmt for snø.

Når blir dte skiføre folkens? Legg igjen en stemme øverst til venstre :-)

2 kommentarer:

Dagis sa...

Jeg lurer på om noen har forslag til gode steder å trene på rulleski. Jeg har to favoritter, men trenger flere.

1. Hjemme-Landfallhytta

Hjemme er ved sykehuset. En lang og fin motbakke dette, perfekt for diagonaltrening. Putter skia i sekken og skifter til joggesko på toppen. Kan også kombineres med bussen som går fra toppen av underlia og ned. Lite trafikk og stort sett god asfalt.

2. Lier E-verk-Kiwi

Lang og slak motbakke som også går an å stå ned på rulleski uten bremser. Blir litt nervøs av farten et par steder men såpass får jeg tåle. Ofte en del grus etter nedbør.

Gunnar sa...

jeg har noen personlige favoritter. Poenget er jo å unngå trafikkerte strekninger.

Lier e-verk-kiwi (også kalt Tronbergfjella) er en klassiker.

Ellers så går jeg mye ut kobbervikdalen og mot Skoger og sande. Her er det mange slake bakker.

Jeg ser også at mange går på rulleski mellom Skoger kirke og Andorsrud.

Jeg bryr meg ikke så mye om brattheten på nedoverbakker lenger, etter at jeg lærte å bremse ved hjelp av ploging på rulleski. Men ploging på rulleski er annerledes enn langrennski, så det tok litt øving før jeg fikk det til:
- Man må skikkelig bredt ut med beina
- sette opp en plog som ikke har en for skarp vinkel, fordi da går skia innover.
- og her er trikset: skia skal ligge i plan med underlaget, slik at størst mulig del av hjulet er i kontakt med asfalten
- dersom man kanter skia, slik som på langrenn, får man nesten ingen bremseeffekt, skia skal stå plant med underlaget. Her må leggmusklene brukes på en annen måte enn man er vant til.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk