torsdag 26. juni 2008

Skiføre om sommeren??

Drammensmarka er et snøsikkert sted, og man kan sikkert finne en snøflekk på skyggefulle steder fremdeles. Men en svale gjør ingen sommer, og en snøflekk gir ikke skiføre. Så for de av oss som kunne tenke oss snøtrening i sommerhalvåret (før snøen forhåpentligvis kommer i oktober :-) så finnes det alternativer:

Skitunnelen i Torsby, Sverige har gode forhold hele tiden, og er ekstremt snøsikkert. Her trener norske og svenske landslag i både langrenn og skiskyting, side om side med vanlige mosjonister. (bildet er fra langrenn.com)

Et 2-dagers pass i helga koster 490 kr, øvrig prisinformasjon.

Det har vært erfart at personer med luftveisproblemer, feks astma, lett kan pådra seg forkjølelse ved å trene i "frysern i Torsby". Dessuten er det stor temperaturforskjell mellom tunnelen (minus 3 grader) og sommervarme i juli, så kanskje bør man vente med treningssamlinga til september?

1 kommentar:

Anonym sa...

jeg har vært der, det var en spesiell luft, men jeg fikk ingen problemer i ettertid, så dette kan anbefales

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk