lørdag 1. mars 2008

Gamle føremeldinger

Føremelding 23.april

Ingen av kommunene har kjørt løyper siden lørdag. Men pga nattefrost og store snømengder er det fremdeles gode forhold. Jeg vil anbefale en tur med utgangspunkt i Eiksetra.

Smøretips: Morgen/kveld, swix vm universalklister. På dagen, swix rød klister, eller rode rossa klister

Føremelding 16.mars

Ingen av kommunene har kjørt opp løyper i dag eller i går. Men det er fremdeles minusgrader om natta, noe som tilsier fine forhold, i hvert fall over 400 m.o.h. Jeg vil anbefale en skitur med start enten fra Ulevann (500 m.o.h.) eller Eiksetra (400 m.o.h.)

Føremelding 14.april

Eiksetra: I dag er lysløypa preparert, videre opp til Løken/ Vrangen og Svarthamna, samt opp til Skimten og rundt runden Storsteinsfjell. Løypene fra Kanada blir ikke preparert de nærmeste dagene.

+2 grader og realt klisterføre, evnt. klister som grunnlag og myk voks på toppen (VR60,65)

Føremelding 13.april

Drammen: +1 grad, noe nysnø siden i går. Skimtenrunden og runden Tverråsen kjøres opp i dag, med start fra Landfalltj.
Eiksetra: Løypene i Eiksetraområdet og opp til Skimten kjøres opp i dag. Men pga problemer med løypemaskinen settes det spor med scooter.

Føremelding 12. april

Drammen: 0 grader og 20cm nysnø. Løypene rundt Skimten og Tverråsen ble kjørt opp lørdag.
Nedre Eiker/Ulevann: Hovedløypenettet fra Ulevann, rundt Vrangla og fordi Solbergvann ned til Marivann blir kjørt opp søndag morgen. Mye snø i høyden (1,5m)
Eiksetra: Hovedløypene i Eiksetraområdet ble kjørt opp fredag. Det har kommet en del snø etter dette.

Føremelding 11.april

Eiksetra: 0 grader på morgenen. I dag kjøres alle løyper i Eiksetraområdet, i tillegg til Skimten og Storsteinsfjell. Fremdeles store snømengder og fine forhold.

Føremelding 9.april

Eiksetra: -1 grad på morgenen. Det ligger nå 1,5m snø i høyereliggende områder. Alle løyper i Eiksetraområdet er nå preparert, enten i dag eller i går.
Nedre Eiker: Mye nysnø, men prepareringen trappes ned nå, siden det er seint i sesongen. Det vurderes å sette nye spor til helga.

Føremelding 8.april

Eikstra: -1 grad. 2-3cm nysnø i natt. I dag kjøres lysløypa fra Eggevollen, samt løypene opp til Svarthamna. I tillegg kjøres det fra Eiksetra over Lelangen til saga og Kanada.
Drammen: -1 grad. Runden Skimten og Tverråsen kjøres fra Landfalltj. i dag.

Føremelding 7.april

Eikstra: +0,5 grader. Det har kommet 20cm vår nysnø, og det er rikelig med snø i alle løyper. I dag kjøres løypene i Eiksetraområdet, samt Skimten og runden Storsteinsfjell. Det kjøres ikke fra Kanada i dag
Drammen: Runden Skimten og Tverråsen kjøres i dag.
Ulevann/N.Eiker: Ingen oppdatering

6.april: Drammen: 0 grader og lett snøvær. Løyper kjøres i dag fra Landfalltj. over Skimten og Tverråsen.
Eiksetra (Lier) og Ulevann (N.Eiker): Ingen oppdatering siden fredag. Pga snøværet vil jeg anbefale start fra Drammen i dag.
Smøretips: 0-smurning, feks VR55 eller VR60

5.april: Eiksetra: Ikke kjørt i dag, men fremdeles gode forhold etter fredagens preparering. Overvann på Vrangen og Garsjø, unngå vannene
Drammen: +0,3 grader på morgenen. Løyper kjøres over Skimten og Tverråsen fra Landfalltj., men man må regne med et par bare flekker.

2.april: Eiksetra: +2 grader, regn. Ingen løyper kjøres opp i dag, men mye ble kjørt opp 1. april. Fremdeles mye snø, og brukbare forhold.

1.april: Eiksetra: -1 grad, tåke. Skarpt føre i Eiksetraområdet, løypene her kjørt i går. I dag kjøres løypene fra Eiksetra mot Lelangen og videre over til løypene i området Kanada-Nykjua.
Drammen og Nedre Eiker: Ingen nye meldinger

31.mars: Drammen: Snøen er nå bløt. Løypene kjøres fra Landfalltj. over Skimten og Tverråsen.
Eiksetra: 0 grader på morgenen. Våt snø etter mye regn søndag. I dag kjøres kun lysløypa og opp til Svarthamna, samt runden Storsteinsfjell.

30.mars: Drammen: Som i går.
Eiksetra: 0 grader. lett snøvær. Brukbare forhold de fleste steder. Lysløypa Fra Eggevollen er preparert i dag. I går ble også løypa opp til Breili og ned til Fallet preparert.
Ulevann/Nedre Eiker: Kjører alle skiløyper i Ulevannsområdet, veldig fine forhold, rundt 0 grader.

29.mars: Eiksetra: 0 grader, 4 cm nysnø på morgenen, fremdeles tørr, stort sett. I dag kjøres de flste løyper i Eiksetraområdet, samt opp til Skimten og Storsteinsfjell. Løypene fra Kanada blir ikke kjørt opp i dag, det har kommet 10 cm snø siden sist. Smøretips: 0-smøring, feks VR45 i kombinasjon med VR50.
Drammen: Løypene kjøres i dag fra Landfalltj. over Skimten og Tverråsrunden. Noen løyper er kjørt opp på Spiralen, varierende forhold, men helt ok. +1 grad her.

28.mars: Eiksetra: -3 grader. 5 cm nysnø i løpet av natta. Preparerer løypene i Eiksetraområdet i dag, og scooterløyper over Garsjø og Vrangen. 1,5 m(!) snø i de nordre delene av marka.
Drammen: Løypene kjøres i dag fra Landfalltj. over Skimten og Tverråsrunden, samt fra Spiralen og Årkvisla.

27.mars: Lier/Eiksetra: -17 grader, klarvær. Temp. stiger på dagen.
Denne uka har det vært kuldegrader i høyden, noe som gir flotte forhold. Løyper kjørt i går fra Eiksetra mot Skimten, Storsteinsfjell og Undersrud. I dag kjøres løypene fra Eiksetra mot Lelangen, Saga og ned til Kanada

Smøretips: Blå swix

26.mars: Drammen: -4 grader. Løpene kjørt opp på Skimten, Tverråsen og lysløypene fra Sparavollen, Spiralen og Årkvisla. Stort sett fine forhold.
Smøretips: Blå extra eller VR45

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk