mandag 4. januar 2021

Kaldt føre - men flotte forhold

Det er nå veldig stille luft og i søkk og groper i terrenget er det stedvis veldig kaldt. Målte -15 flere plasser i nærheten av Svarthamna på tur i ettermiddag. Også er det opp mot ca -6 andre steder. I alle tilfeller vil du få bra feste med blå swix, men husk å legge på noen få tynne lag, du trenger ikke mye for å få feste.

Jeg anbefaler også ski med en fin slip, som bidrar til å skape en liten hinne av vann under skia. En grov slip vil bremse veldig - det er dramatisk dårligere glid enn med en ski med fin slip.

De samme løypene som ble kjørt i går ble kjørt i dag. Det meste av hovedløyper er åpne over 300 moh, men de ter litt tynt med snø i lavere områder slik som på Spiralen. I høyden er det godt over 1 m snø

10 kommentarer:

Megalep sa...

Gikk Vrangen fra syd og ut i nord dag. Isen er stort sett tørr men få har gått der. Løypa over til Svarthavna er ikke kjørt pga massivt med nedfallstrær over traseen. Men jeg har gått et spor der da..
Svinkaldt fra Svarthavna til Solvang. Forøvrig ganske trå ski.

Anonym sa...

Noen som har gått fra Neperudjordet, og kan gi en føreinput? Skal på en sen kveldstur i kveld, og er så kjipt å ikke rekke bommen fra Landfalltjern kl 23 (for den er i bruk for tiden?)

Megalep sa...

Omsider kommer det noe positivt ut av den åpne konflikten om skiløypene i marka mtp om det skal være for skøyting i tillegg til klassisk. Løsningen som er på prøve er nå kun et klassiskspor, noe som er rimelig ukurant. Men...i dag hadde Lier kjørt Tverråsrunden med to klassiskspor og skøytetrase i midten! Godt jobba og det uten å felle noen trær såvidt jeg kunne se. Litt trangt enkelte steder men ikke problematisk. Dette har jeg venta lenge på, håper det fortsetter sånn og at ordningen prøves fler steder så vi slipper mer sure miner over skøyting som ødelegger sporene:-)

Gikk idag alle rundene i høyden. Det var litt trått og dårlig feste inntil jeg møtte på nykjørte spor, da satt skiene plutselig perfekt merkelig nok uten omsmøring..VR40 to lag.

Unknown sa...

Hvor er letteste løypene i Drammensområde for nybegynnere?

Megalep sa...

Jeg har ikke gått så mye på sydsida(konnerud) MIF-hytta-området m.m.så kan ikke uttale meg om det kunne være et alternativ. Antar du tenker på et sted med lite bakker i starten og ikke spesifikt barnevennlig men for voksne nybegynnere? Løypene fra Nerdammen kan være et alternativ da hele området der over mot Mellomdammen-Vrangen-Marivann-Kamstrup-Goliaten, ligger omtrent i samme høyde slik at en slipper tøffe bakker, det er mulig å få til kort rundtur der, se på skisporet.no
Nerdammen kjører du til opp fra Solbergelva.

Dagis sa...

Noen som har gått Kamstrup-Marivann-Tverken i år? Ser de kjørte den nordre delen for første gang nå før/i helga.

Anonym sa...

Gikk nordre del i går. Kjempefine fohold, men litt mykt til stavene. En kjøring til så er det nok prima.

Unknown sa...

Er det trygt å gå over vannene nå? Tenker spesielt på Vrangen og Garsjø.

Megalep sa...

Jeg garanterer ikke hele Vrangen men gikk over isen der den femte Januar og det gikk greit, fra sydenden og langs land på østsida opp til hytta på øya ved "sundet" Vrangen-Løken og så opp i nordenden. Det var ikke noe overvann, men snøen har isolert slik at kulda neppe har gjort isen veldig tykk. Følg spor etter andre så går det som regel bra, medmindre sporet ender i et tilfrosset hull da...Regel nr 1 er å unngå partier med vannsig inn, bekker som regel.

Megalep sa...

Det er faktisk ikke satt spor fra Ulevann til Langvannet og over til Svarthavna selv om det er en stund siden det ble kjørt opp og ryddet der. Noen som vet om dette skal være en ren skøytetrase denne vinteren?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk