onsdag 4. januar 2017

Kaldere igjen - og fine forhold flere steder

Det var tidvis nærmest latterlig varmt i helga - årstiden tatt i betraktning, men nå har været tatt til vettet, i hvert fall for en stund.

Det er meldt -10 grader de nærmeste dagene og selv om det er lite snø i vente på vermeldingene, så finnes det skimuligheter:

På Konnerud er det kunstsnø som gjelder på skistadion. Her er det fine forhold i en løype på ca 5 km.

På Eiksetra er det også en kunstsnøløype på Martinsløkka. Men det er kjørt på snø mellom Martinsløkka og Solvang, og fra Solvang og inn til Svarthamna er det veldig fine forhold på natursnø. Overraskende bra! Det går også an å gå på ski et stykke tilbake langs skogbilveien som følger Egga norover fra Garsjø. Alt i alt burde det være mulig å gå en mil på skiuten å krysse egne skispor.

Det er relativt grovkorna snø, så bruk helst universalklister.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Heisann! Spennende blogg for en som har nylig flyttet til Drammen, og har ambisjoner om å begynne med langrenn. Er en komplett fersking, det skal sies. Men i forhold til det lurte jeg på om du hadde noen tips til meg. Jeg driver med astrofotografering, og vil derfor komme meg så langt unna lys, såkalt light pollution, som mulig. Er det noen løyper, eller alternativt fine turer man kan gå for å komme seg et stykke unna lyset fra sentrum og drivhus? Uansett ute etter tips til vanlige løyper også. Trenger ikke å være de letteste turene, men heller ikke de vanskeligste. Vil ut i naturen bare, så om jeg får slite og stå på så er det greit :)

trips sa...

I hvert fall når du kommer til svarthamna på en klar og fin kveld så er det fint å se på stjernene. Den løypa er ganske grei å gå. Passe slak oppover og nedover uten altfor mange krappe svinger. For å komme deg til svarthamna-løypa må du gjennom noen bratte bakker som er fin trening.

Unknown sa...

Knall! Takk for tips :)

Unknown sa...

Jeg sliter litt med å finne ut av hvor jeg skal begynne - hvor parkerer jeg når jeg skal gå svarthamna-løypa? Og om du har andre forslag tar jeg gjerne imot råd til parkering der óg :) Bor for øvrig på Gulskogen - er det noen løyper her i nærheten så jeg til og med kanskje kan la bilen stå? Har ikke noe problem med å gå litt først heller om det trengs. Og siste spørsmål, går det noen busser til noen av løypene?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk