søndag 20. mars 2016

Mange muligheter for turen Palmesøndag

I dag har følgende spor blitt kjørt på morgenen:
- Lier: Eikseterområdet, Tverråsen. Regner med at Storsteinsfjell også vil bli kjørt.
- Drammen: Sparavollen-Tverken-Skimten, Kamstrupen og retur via Goliaten til Tverken.

I går gikk jeg fra Ulevann, og mange spor derfra synes ikke på skisporet.no. Det har vært kjørt fra Ulevann til og rundt Vrangla, samt ned til Sandungene. Jeg gikk en langtur til Engersetra-Nygårdshøgda og Dypingkollen. Stort sett gode forhold i dette området - lite folk og ganske fine spor de fleste steder. Anbefaler absolutt å ta en tur her (det er brøyta langs veien fra Glitre til Sandungene, men etter 300 m kommer skisporet tilbake.

Det er ganske skarpt på morgenen og raskt føre. Utover dagen blir det bløtt i sola, men har man ski med grov slip glir det bra uansett. Bruk et universalklister som fungerer både på litt isete forhold og på blåte forhold. Rødt klister kan slites i overkant på de mer isete partiene, så det ville jeg styrt unna, litt avhengig av hvor du går.

6 kommentarer:

Terje Formodalen sa...

Da var turen unnagjort, Kanada - Landfalltjern. Skarpt føre frem til Eiksetra. Deretter vekslende påskeføre siste biten. Noen sørhellinger skulle gjerne hatt mer snø. Likevel en fantastisk tur. God påske og takk for ei kul side.

Gunnar Schei sa...

det høres ut som en flott søndag! God påske, og takk :)

Anonym sa...

Terrengtur utenfor løypene i dag, på heia rundt Kamstrupen og opp måneskinsheia og tverråsen, gikk i halv tolv tida fra gamledammen og det var blitt noe bløtt men det gikk greit å skøyte store deler av området, kommer man seg ut litt tidligere vil det være meget bra forhold for det. Det kan absolutt anbefales som avbrekk fra løypeflyinga, det er utfordrende og morsomt å skøyte i terrenget og man trenger ikke spesialski for det, bruk klassiskskia uten smøring.
Det er ganske store forskjeller på snø/løypekvaliteten i området Langemyr-kamstrup og videre inn(opp)over, og veien ned til landfalltjern fra ballklubbkrysset omtrent hvor det er ganske så dårlig med store partier is.

Anonym sa...

Nykjørt på Vestskogen idag også. Men ute litt seint så ble påskeslush. Burde nok hatt rødt klister etter 13.00.

Hvor tidlig pleier Drammen kjøre løyper? Og er det greit med snø i bakkene fra Landfalltjern fortsatt?

Anonym sa...

Det er en svær bar flekk i en av de siste bakkene ned mot Landfalltjern. Dekker hele løypas bredde.

Gunnar Schei sa...

litt flekker opp fra Landfalltjern og litt is før Ballklubbhytta fordi Myrdammen, men over der er det bra

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk