søndag 27. februar 2011

klart for søndagstur

Drammen har i dag kjørt så og si alle spor i sitt løypenett. Lier har kjørt alt i Eikseterområdet + Skimten og Storsteinsfjell, samt over til Lelangen, Saga og ned til Kanada vi a Nykjua.

Nedre Eiker har kjørt det aller meste innafor Ulevann, ned til Vrangen og Marivann, samt ned til Aron og Solbergelva. Det er ikke kjørt rundt Vrangla.

Smøretips Det er ca -1,5 grader i høyden nå, og en del luftfuktighet. På dette føret vil jeg varmt anbefale Rode Multigrade voks. Det vil også fungere med VR55 blanda med litt VR50. Ha med litt mykere voks i lomma i tilfelle tempen skulle stige utover dagen, eller dersom du går i lavlandet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

VR55 fungerte godt i dag. Men kan fort bli varmere utover. En kuriositet var det å treffe det finske skilandslaget i Kamstrupløypa......

Park sa...

Ja, det var et flott oppslag i DT om disse førerapportene, som virkelig er nyttige!
Flott å se at sporsettinga til Drammen nå endelig er i toppklasse!!!
Med litt videre svinger på enkelte plasser, tar de også gull i vinter...

Alf Jondahl sa...

Det var ikke det finske, men det estiske ;) Traff også på dem rett ved marivann, og på vei opp bakkene fra Eiksetra. Hadde stedvis litt dårlig feste med Rode multigrade, men mulig jeg hadde lagt litt tynt lag.

Anonym sa...

Strålende forhold i løypenettet til Nedre Eiker også denne helgen. Bra når vi kommer over i andre kommuner også. Finnemarka er super. Tusen takk til løypemannskapene som gir oss så flotte muligheter.

Gunnar Schei sa...

takk for tilbakemeldinger! Viktig å legge riktig tykkelse på festelaget. Rode multigrade har fungert godt i dag, VR55 også ser vi.

Anonym sa...

Hei. Jeg var ute mellom 0900 og 1200 i dag. Fantastiske forhold og VR50 satt godt.
Spm: For meg virker det som du bruker Multigrade der jeg varierer fra VR40 til VR60 med ulikt hell, dvs alt fra 4-5 kuldegrader og ned til 0. Dekker den hele dette spekteret?

Gunnar Schei sa...

ja, multigrade dekker fra ca -0,5 grader ved ny snø, ned mot -5 og kanskej til og med -6, ved høy luftfuktighet. En meget anvendelig smøring må jeg si!

Per Olav Horne sa...

Var en runde fra Olsrud parkering(gml Dalen) og gikk rundt Sagdammen. Må si at jeg opplever bedre preparerte løyper på Bragernessiden. Men det kan også være at det var mange før meg i løypa og at det er blitt løst i sporene og dermed dårlig spor. Satt relativt bra med Rode multigrade på meg. Møtte en som hadde bra ski md blå ekstra. Smøring er ikke lett. :-)

Gunnar Schei sa...

tykkelsen på laget man legger under skia er også viktig. Smører man for tynt hjelper det ikke på festet uansett hva du smører med, dersom du har ski med godt spenn i.

De har hatt problemer med løypemaskinen på Konnerudsida veit jeg. Dessuten har de vel en nyere maskin på Bragernes

Anonym sa...

okay:) Takk for svar og for den eneste og beste bloggen jeg følger jevnt og trutt:)
Strålende værmeldinger i uken som kommer, og for oss som er så "heldige" og skal gå vasaloppet i et par kuldegrader, skal multigrade taes med i vurderingen! ;)

Gunnar Schei sa...

yes, skal bli bra og grovkorna, rask snø i Vasaloppet dersom værmeldinga slår til.

Men som vanlig blir det vel nysnø og vind på starten tenker jeg... ;-)

rode multigrade kan være meget anvendelig på de skiftende forholdene man typisk har i mars. Men i vasan tar jeg sjansen på å smøre litt tynt og glid desto bedre

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk