onsdag 2. mars 2022

Vekslende forhold i vårværet

Det er ganske varierende forhold nå. I lavereliggende områder er det tidvis ganske grov snø og klisterføre, mens oppe på 500-550 moh kom det snø i går (ca 3 cm) og her er det finkorna snø og tørrføre, i hvert fall tidlig på dagen. Det er økende varme i sola og det typiske værbildet nå er kaldt om natta, dvs skarpt føre på morgen, kveld og natt, men mye bløtere føre på dagtid når sola skinner. Dette gjør at det er vanskelig å gi et generelt smøretips. Det er nok universalklister lavt nede og tørrere forhold (men varmt på dagen) i høyden. Her ville jeg forsøkt meg med klister med dekning (klister i bånn og aktuell tørrvoks oppå). Kanskje kan et sølvklister, som tåler tørrere forhold, feks Swix Kx40s, fungere bra.

I dag er det satt nye spor fra Spiralen til Tverken og Skimten, samt alt i Eikseterområdet, inlusive oppe på Tverråsen og på Storsteinsfjell. Det er også kjørt i Ulevannsområdet, både ned til Marimyr langs Kamstrupen og ned rundt Vrangla og til Bordvika på Glitre.

7 kommentarer:

Pål sa...

Gikk onsdag kveld fra Eiksetra over Løken og Vrangen, overvann/is i sporet, fra Marivann og Kamstrup ned mot Gamledammen var det hardt og stedvis is/steinete, vær obs.

Strekket opp til Tverken ok, begynner å bli skrapet/tynt fra Tverken opp mot Skimten.
Fineste strekkene er etter min oppfatning Tverrås- og Skimtrunden, la oss håpe nattefrost vedvarer.

Anonym sa...

Gikk i går fra Kanada til Fallet og tilbake. Nykjørte spor og veldig gode forhold overalt

Anonym sa...

Ser på skisporet.no hva som kjøres i dag. Hva er det med løypekjøringa i drammen egentlig? De stopper i dag som sist, ved skimtvarden men tar ikke skimtrunden. Det er nok snø der inne til å gjøre det, litt tynt i sydlige partiet men det klarer de helt fint å få til! Ikke heller bolstadveien fra tverken ned til krysset langemyr/kamstrup gidder de å ta, det er nok snø der også og det vet jeg da jeg gikk der senest igår. Er de i stand til å kjøre løype fra landfalltjern til tverken klarer de selvsagt også skimtrunden og bolstadveien som er mer snøsikre partier. Er det latskap eller fintføleri for skader på beltene på maskinen? Joda det er mer utsatte traseer for sol og smelting nedover på drammenssida men når Haverstad fikser både tverråsen og storstein med glans så burde skimtrunden være like grei da den ligger i samme høyde. Vi kunne trenge en mann av Haverstads(Liers løypekjører)kaliber til å kjøre løyper.

Anonym sa...

enig. så i dag at det er noen småsteder det mangler litt snø på skimtrunden. Haverstad ville hentet snø med løypemaskinen i terrenget ved siden av slik han har gjort så mange ganger på tverråsen og fikset problemet, gutta som kjører for drammen kommune derimot, de gir opp og tar heller en ekstra lang lunsjpause...

Anonym sa...

Helt enig. Synd det er så stor kvalitetsforskjell på Lier og Drammen

Daniela sa...

takk dr Ellen for tjenesten du gjorde meg. Jeg er veldig spent fordi leietakeren min endelig har betalt tilbake 2 års husleie. Betalte pengene og nå er de ute av huset mitt. Jeg hadde ikke vært i stand til å samle inn disse pengene fra ham uten deg. Jeg tok ham til retten, men de ga ham lang tid på å betale ned gjelden, men takk for at du fikk ham til å betale tilbake på kort tid. Jeg lover at jeg vil fortsette å vitne på nettet og overalt om ditt kraftige arbeid. Hvis du har noen av følgende problemer, kontakt Dr. Ellen via WhatsApp: +2348106541486
E-post: ellenspellcaster@gmail.com
1) utroskap
2) vedvarende skyldnere
3) vedvarende leietakere
4) sen nedbetaling av lånet
5) narkotikaavhengighet
6) dårlig seksuell ytelse
7) gjentatt abort
8) infertilitet
9) Forfremmelse på jobb
10) magisk ring
11) Skilsmisse
12) Få tilbake eksen din
13) Bryt besettelse
14) Gå tilbake til Sender Spell
15) Beskyttelsesformler
16) Lucky Charm
17) Staver for lottogevinster
18) homofile kjærlighetsformler
19) Lesbiske kjærlighetsformler Uansett hvilke problemer du har, vil Dr. Ellen hjelpe deg.
WhatsApp: +2348106541486
E-post: ellenspellcaster@gmail.com

Novelty sa...

Hej mine damer og herrer; Har du brug for et kviklån inden for 24 til 48 timer? Hvis dit svar er ja, vil jeg råde dig til at ansøge om et lån hos os på Novelty Finance på e-mail via: noveltyfinances@gmail.com ELLER WhatsApp Via: +447915601531

NOVELTY FINANCE leverer finansielle løsninger. Vi tilbyder alle former for låneydelser (Personligt lån, Erhvervslån og mange andre). Vi tilbyder også fleksible og flere lånemuligheder, herunder sikrede og usikrede lån, langsigtede og kortfristede lån, der er skræddersyet til dine økonomiske behov.

✓ Nem godkendelse
✓ Fleksibel tilbagebetalingstid 6 - 360 måneder
✓ Meget praktisk - Du kan ansøge om et lån på dit bekvemme sted og tidspunkt.
✓ Øjeblikkelig adgang til dine midler efter godkendelse.
✓ Tilskudsrente (3% om året)
✓ Du vil ikke skynde dig at betale lånet tilbage, du vil få tid til at starte tilbagebetalingen af ​​lånet.
✓ Ingen skjulte gebyrer
✓ Du bliver guidet gennem hele forløbet

Hvordan man ansøger:
Det er nemt og hurtigt at ansøge om et lån hos os!
Send os din låneanmodning gennem;
E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
Ring eller skriv til os på WhatsApp via: +447915601531.
Vilkår og betingelser er gældende.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk