mandag 6. april 2020

Fint på Tverråsen fremdeles

Gikk 13 runder å Tverråsen på lørdag, noen andre gikk betydelig lenger (100km?) og det var kanskje årets beste skiføre. Det er litt varmere nå, men slett ikke verst. Det kjøres daglig opp Dritarbakkene til Tverråsen og ut til Skimten og Storsteinsfjell, her kan man få seg noen strålende skiturer nå før sesongen snart er over.

Men kan også skøyte utafor løypene mange plasser på Tverråsen og Skimtplatået.

Legg på et grunnklister i bånn, varm dette inn og la det avkjøle. Tynt lag. Deretter tynt lag universalklister oppå. Holder noen timer dersom du ikke skrenser

6 kommentarer:

Megalep sa...

Årets beste skiføre på Lørdag, Gunnar...? Vet ikke helt om jeg er enig i den:-)

Klemte til med en skitur til jeg, i dag, men nå er det definitivt nok og over med Drammensmarka på ski for meg denne sesongen. Bar skia til Tverken fra Landfalltjern og tok dem på i bunn av Tverråsjuvet. Det ble Skimt-Storstein-Tverråsrundene på ekstremt slushy sugeføre. Mye gjennomslag partivis ned til is/vann i sporene og traseen stort sett på alle rundene nå, og sporene er ikke mulig å kjøre særlig dype overalt pga det. Men det er også relativt gode partier.

På første myra etter Driterbakkene var det overvann hele veien men en kommer tørskodd over. Gikk også litt i terrenget, en kan gå der men de faste forholdene for skøyting som man hadde på Lørdag er ikke der lenger, men det kan snu med nattefrost og om en da er tidlig på'n.

Runar

Megalep sa...

Hovlandsfjell var en del bedre enn Drammensmarka, gikk der i efta. Gikk fra Sponevollen, anbefaler ikke det utgangspunktet lenger da det er dårlig med snø opp bakkene så en må bære en del samt åpne bekker her og der og generellt ikke godt føre før en er oppe ved Flagervann. Selve platået var ganske godt men snø og spor er veldig løst nå og det åpnes stadig fler små vannsig over traseen. Men altialt kurant og mulig med fler turer der.

Runar

Megalep sa...

Holtefjell 20km i efta turretur p plassen Vestbysetra på nordsida. Fortsatt helt greit å gå der, noen få steder er det blitt åpent i traseen pga myr/vann/solside, men antar de kjører ihvertfall i morgen som en siste gang, kanskje også fler ganger.
Det er uansett vesentlig bedre forhold enn det er på Tverråsen nå.

Runar

Megalep sa...

Fortsatt skiføre og kjørt på Holtefjell i dag. Noen få åpne steder men ganske bra forhold, universalklister var bra.

Megalep sa...

Fikk tre dager to netter under åpen himmel på Holtfjell nå, på ski selvsagt. Artig med løypene der oppe nå når det er litt bekker over dem her og der og åpne myrer noen steder. Da vasser man over med ski på beina og koser seg over vårskituren:-)
Og i leiren ved bålet venter god mat og litt å drikke.
Tenker det er rimelig dødt her fra nå av, eller har vært en stund faktisk da...Så sees vi kanskje neste sesong!
Ja og smøringa var klister...

Runar

Gøril Grov Sørdal sa...

Hei Gunnar, og alle de andre. Her kjem eit spørsmål som ikkje har noko med skiføre å gjere, men de som er så lokalkjende kan kanskje hjelpe meg. Kvifor heiter det Streikebryterlia rett aust for Grasåsen? Mvh Gøril Grov Sørdal, stadnamnentusiast, journalist og forfattar.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk