fredag 1. april 2016

Siste krampetrekning?

Takk til alle for ros og fine kommentarer på bloggen. Det gjør det veldig motiverende å fortsette med dette :)

Når det gjelder skiføret, så er det fremdeles muligheter i Lier. Det er kjørt fra Martinsløkka til Sauehøgda (samme område som det lå kunstsnø i før natursnøen kom i januar), samt opp til Svarthamna. De spesielt interesserte får benytte mulighetene, noen skal vel gå Skarverennet om 3 uker.

Det har også snødd litt i høyden de siste par dagene. Ikke bytt til sommerdekk helt ennå folkens!

Smøring: Universalklister.

Dette blir nok den siste bloggposten denne sesongen, så da sier jeg det igjen: Takk til alle lesere og særlig til dere som kommenterer. Vi gleder oss allerede til neste sesong om ca 7 måneder!

10 kommentarer:

Runar sa...

Lå ute ved Stormyrpytt fra igår til idag, har gått på truger. Kamstrup er nå for de kun veldig veldig interesserte, her må skiene av iblant frem til grandalen, men så sporene idag etter en som hadde gått der faktisk. Oppå heia etter Grandalen er det best i terrenget. Gikk opp til Tverråsen for å kikke litt på hjemveien idag, det er ikke nykjørte spor men mer enn nok snø til å gå på ski, også i løypa - og det var spor etter flere som hadde gjort det. Det er kun små åpne steder i de mest utsatte partier der snøen alltid tiner i sola. Så ikke på hele runden, bare ca halve på utsiktssida av åsen. Det var igrunn gode forhold fra toppen av bakkene fra Tverken, der det går litt nedover og videre inn juvet. Det lå faktisk ett tynt lag finkorna tørrsnø oppå åsen.

Runar sa...

Tok i dag sesongens absolutt siste skitur i marka. Gikk opp langs aronsløypa med skia på sekken, tok de på i krysset Bolstadvei/Kamstrup og gikk via Tverken til Skimtvarden, runden på Storsteinsfjell, via Skimtvarden igjen og ut retning Driterbakkene og runden på Tverråsen. Siden det var ei uke siden siste skitur hadde jeg bra trøkk i kroppen og langa ut så godt det er mulig på denne type føre. Swix universal i etpar tykke lag var bra smøring i dag (måtte legge på en ekstra gang underveis pga mye bøss i løypene)
Måtte ta av skiene bare to ganger på Storsteinsrunden, ingen ganger på Tverråsen takket være en 20cm bred resterende snøbro av løypa på det mest utsatte solstedet.
Ved å lukke øya etpar ganger kom jeg meg også trygt ned til Tverken igjen fra tverråsjuvet uten å ta av skiene. Men den teknikken på utsatte steder anbefaler jeg ikke sånn uten videre. Og om noen lurer - isen på Tjuvtjernet holder fortsatt - men det er siste rapport fra meg på den i år... Jeg var garantert og også sistemann på ski ned aronsløypa denne sesongen, men det gikk på ett vis det også.
Vemodig at det er over for denne gang, en blir avhengig av den rusen det er å fyke avsted på ski i løypene. Hadde med kaffe og kake for anledningen.
Så sees vi vel igjen om det blir skiføre til høsten eller neste år...


Kaptein Knutsen sa...

Tok "sesongens absolutt siste skitur i marka" i ettermiddag jeg også. Mest for å teste nye Madshus Terrasonic felleski, som forøvrig funket helt nydelig på meget vekslende føre i tåke og regn (våt gammel snø, is, lyng, barnåler). Syklet fatbike til toppen av bakkene etter Tverken med skia på ryggen, og gikk derfra en runde på Skimtheia. Så sporene etter et par andre spesielt interesserte, en av dem var vel deg Runar. Hadde dessverre ikke tid til å gå helt ut til Storsteinsfjell selv om det fristet. Løypene vekslet mellom nydelig dra-på-forhold på de store flatene, til knot og lyng og manglende snø i enkelte partier. Fatbike var definitivt raskere og morsommere (og tryggere) enn ski hjem igjen.

Anonym sa...

Noen som har gått eiksetra - svarthavna ? Tenkte å gå der til uka men spørs om jeg må en sjusjsøen-tur til helga

Gunnar Schei sa...

eiksetra-Svarthamna er bra, men det er best mellom Grunnvann (etter Solvang) og Svarthamna. Ville derfor kjørt til Solvang

Anonym sa...

Ifølge skisporet.no er det i dag 01.11.2016 preppet bl.a. rundt landfalltjern...

Espen sa...

Det er nok feilregistrering. Ingen snø på Tverken ennå: http://kam.tverken.net/piclink

Anonym sa...

Drammen pakker såle midt i snøværet - Genialt! Da får de satt spor i morgen tidlig og vi kan få en tidligsesongstart med gode løyper.

Torleif sa...

Veldig bra av Drammen, regner med andre områder med løyper på grusveier følger etter i løpet av morgentimene...

Anonym sa...

Hei,

info fra LIER: Velkommen til ny skisesong! Har i dag pakket såle med stor maskin i lysløpa. Videre blir det pakket over Solvgang, Løken, Grunnvann, inn i Svarthavna og ned mot Egga. I morgen tidlig kjører vi over det samme området og setter spor.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk