tirsdag 10. desember 2013

Fine forhold til Svarthamna i dag

Det var overraskende flotte forhold i Lier i dag. På Martinsløkka har det jo vært skiføre et par uker nå på kunstsnøen, både på selve skistadion, og ca 4-500 meter mot Eggevollen. Nytt nå er at det er satt flotte spor over Garsjø, staking fungerte bra her. Videre var det sporsatt med scooter opp til Svarthamna, her var det også helt ok. Beste ankomst er over Garsjø, det er bare satt såle i øvrige løyper i Eikseterområdet - anbefales ikke ennå.

Smøring er en utfordring, det varierer fra -4 til +4 innenfor 50 meter (varmt på toppene, kaldt i søkk). Jeg gikk på blanke ski og satset på armstyrken etter rulleskiøktene i høst. Her må man nesten gjøre et valg, kaldt eller varmt. Rode (lilla) Multigrade fungerer bra nå :)

6 kommentarer:

Dagis sa...

Høres glimrende ut. Jeg satser på tur i morgen kveld. Det vil si at isen er trygg med andre ord? Scooteren hadde kjørt der ikke sant?

Gunnar Schei sa...

scooteren hadde kjørt fram og tilbake en rekke ganger. Og masse folk på isen. Har vel knapt skjedd at isen ikke var trygg på disse tider, det var jo dessuten en lang periode med kulde og barfrost nylig. Så det er 100% trygt, med mindre su skal ta en stridsvogn utpå ;)

Anonym sa...

Det var flotte spor både over Garsjø (kjørt med scooter, ja - se lier-ski.com), opp til Svarthamna og ned forbi Garsjø til Eggjatippen! To-tre steder med noe stein/rusk på vei ned fra Svarthamna, så kjør litt forsiktig der, ellers fint.
Bjørg

Dagis sa...

Lar stridsvogna stå hjemme. Tok du grusskia? Var det noe gruslugg?

Torleif sa...

Jeg tok treningsskia som er i ferd med å bli de nye grusskia ;)
Skraper nedi enkelte steder...

Gunnar Schei sa...

jeg tok grusskia. over garsjø og på martinsløkka kan man vurdere bedre ski

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk