onsdag 7. februar 2024

 Knirkete knallføre

Landfalltjern-Skimten. 12 minus og nykjørte spor i kveld. To tynne lag med VR40 ga knallfeste. Ikke antydning til is etter mildvær og siste snøfall. HS6 Liquid hurtigglider funka bra for meg. Digg å komme i gang igjen👊😊

12 kommentarer:

Runar sa...

Gunnar, har du mulighet til å finne ut om løypetraseen opp fra 800-meter'n via skytebanen-Gladbakk som kommer opp der Kamstrup kommer til Marimyr, kommer til å bli kjørt i vinter? Jeg vet den alltid har sistepriortitet men lurer på om den er lagt bort for godt nå? Om du har kontakt med noen som bestemmer disse tingene så sjekk det da vel. Det er mange som bor her på Åssida som savner den muligheten.

Anonym sa...

Fra knallføre igår til sug og glipptak i dag. Uanmeldt nysnø i kulda har lagt seg i betongsporene og det suger og glipper.

Runar sa...

Det var en god kronikk i DT nylig angående skiløyper og ferdselsregler, den burde alle lese.

Harr merka at de traseer der Drammen kjører med et klassiskspor pluss skøyt så har de hatt en tendens til å legge sporet en god del lenger inn mot midten enn tidligere, med det resultat at skøyterne ikke kan unngå å gå over klassisksporet hele veien. Til grundig irritasjon for de som ønsker bruke ssporet.Særlig merkbart på Kamstrup i helga og det blir nesten meningsløst å gå klassisk der under sånne forhold etter en gjeng skøytere.

Megalep sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Observerer at på tross av alle pengene drammen kommune har brukt på å lage tidenes bredest trase for å gjøre det mulig å skøyte uten å ødelegge opp til tverken og videre til tverråsjuvet, så er det fortsatt mange som skøyter over klassisksporene der! Møtte på flere slike i dag. Det skjer også på tverråsen tidvis, også der er traseen mer enn bred nok til å unngå det.
Skulle like å få innsyn i refleksjonene disse gjør seg i forkant eller underveis...enten er det ren egoisme hvor man blåser i andres bruksbehov, eller så skjønner de rett og slett ikke at skøytingen ødelegger sporene...
Kanskje en tanke å sette opp digre infotavler på ethvert startsted for løyper, med klartekst om hva som er greit/ugreit i løypene? Den eneste gruppa som aldri ødelegger for de andre, er faktisk de som går klassisk...

Anonym sa...

Og hvorfor i heite kjøres det ikke løyper i dag hverken fra drammen eller eiker? Bare Lier kjører, selvfølgelig som vanlig er det gutta der som gidder å jobbe litt. Jeg regna med at det ville ventes et døgn etter regnværet i helga, nå er et gått mer enn det. Lier kjørte faktisk også igår på Tverråsen og Storstein. Jaja...de skal vel vente på mer snø kanskje..ny kuldeperiode?

Anonym sa...

Det er interessant hvor forskjellig prepareringen praktiseres, ja.
Noen kjører natt/tidlig morgen og andre kjører langt utpå dagen, etter sola har fått bløyta snøen litt 🤔

Anonym sa...

Og nå har drammen kjørt spiralområdet og rundt landfalltjernet for deretter å returnere til spiralen istedenfor å ta inn mot Tverken... hva fanken er det de driver med? De kunne i det minste begynt tidligere enn kl 10.30 som i dag, og det må vel være fornuftig å få istand løypene innover i marka fra landfalltjernet slik at man kan gå inn i det øvrige eiker-lier løypenettet?

Anonym sa...

Sutrekopp. Flott kjørt rundt baut nå. Synes løypefolka er flinke jeg. Litt voldsomt med all den dryppsonehogsten bare. Bare det ikke brer om seg til å bli hogst på mindre løyper i tillegg til hoved traseen. Der er ikke lur miljøpolitikk.

Anonym sa...

Sutrekopp faktisk, den var litt morsom igrunn.
La meg hjelpe deg; 5te.Mars er ikke 9de Mars. Bra kjørt 9de, men ikke tiden rundt den 5te.Og så heter det rund baut, ikke med 't' som får det til å høres ut som de har kjørt rundt noe, "en baut".
Løypekjøring er ikke noe kjørerne gjør av veldedighet på fritida men en jobb de betales av fellesskapet for å utføre på samme måte som andre offentlige tjenester og jobber folk har. Du sutrer ikke om du påpeker at de ikke er utført skikkelig gjør du vel, snørydding m.m?
Så setter selvfølgelig snøforhold og evnt maskinproblemer begrensninger iblant.
Ja jeg er enig i at de er flinke til å kjøre når de kjører, men de kunne bli bedre til å samkjøre med de andre kommunene, særlig når drammen og nedre eiker er slått sammen, slik at det blir kjørt på de samme dagene for å få sammenhengende løypenett.

Runar sa...

Da er det vel bare å anse denne bloggen for å være avsluttet. Lite(ingen praktisk talt) oppdateringer vinteren igjennom og antagelig bare noen få lesere og kommentarer i ny og ne. Sånn måtte det gå når folk får bredere og ferskere info fra fb og andre kilder på nettet mye raskere og hyppigere oppdatert.

Anonym sa...

Synd Runar, jeg har hatt stor glede av bloggen så lenge den varte.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk