mandag 8. januar 2024

Mildere i høyden

Det er fremdeles kaldt nede i dalen, ned mot -20 i dag, men oppe i høyden er det langt mildere nå. På Eiksetra ligger det fremdeles på kjølige -15, men oppe på Skimten, Storsteinsfjell og Tverråsen er det nå behagelige -3. Det skal stige ytterliger utover i uke, men det ser altså ut til at den kjøligste luftsa synker med i groper og søkk i terrenget, mens det på høydedragene er langt mildere, altså inversjonsliknende tilstander.

Smøretipsene fra tidligere gjelder fremdeles, men om du skal opp på Tverråsen feks, så kan det hende det løsnner seg å ha på litt mykere voks.

11 kommentarer:

Runar sa...

Mildere ved Tverken i efta,fire minus ca. Store lokale forskjeller, gikk derfra Lommetjernrunden og retur Kamstrup-Langemyr-Klemma.Stedvis skikkelig kaldt, bare ved Tverken relativt "mildt".
Var i Vikerfjellområdet i helga, der opplevede vi -30 på en av skiturene. Det er igrunn litt slitsomt å gå på ski i såpass sterk kulde. Stor forskjell på hvordan en kler seg på løype-flyer-tur og terrengtur med fjellski. Såkalte skiklær er litt skrale greier når det kryper nedmot -30... Litt moro å smøre med grønt, en sjeldenhet, men helelr ikke den går vel ned til så kaldt:-)

Anonym sa...

Gikk bl.a klemmehøgda,skimten og tverråsen i dag. Snøen har stort sett falt av den øvre ca tredjedelen av trærne oppå skimtplatået og tilsvarende høyde andre plasser. Det så faktisk litt underlig ut, som om varmlufta ikke har klart å presse seg de siste ti meterne ned mot bakken. Det føltes ikke direkte mildt noe sted igrunn, kulda har virkelig befesta seg. Ned til Tverken igjen ble det merkbart kaldere.

Anonym sa...

Lier-ski.com fungerer ikke på pc-plattform lenger men bare på smarttlf, dessverre. For de som ikke bruker den type tlf er jo det trasig. Skrev epost til utvikleren for etpar år siden ang det men det virket ikke som han tenkte videreutvikle siden for visning på pc.
Er det noen som vet om live-temperaturmålingene på stasjonene ved Tverken-Storstein-eiksetra kan
finnes noe annet sted?

Runar sa...

Kulda sitter godt i marka på tross av meldte plussgrader. Tørrføre over Tverråsen og Storstein i dag og ikke akkurat noe mildt drag i lufta heller. Det hadde vært deilig med etpar dager med noen plussgrader...

Megalep sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Er det noen som vet om det er gått opp spor over vrangen-løken? Vet at det jobbes med demningen og det ikke er offisiell løype men folk gikk der sist vinter og det gikk helt fint.

Anonym sa...

Noen som vet hvordan løypene i marka ser ut etter regn, mildvær og sterk vind? Er de veldig bløte og fulle av bøss f.eks? Ser det ikke er kjørt på Drammenssida men på Tverråsen-Storstein.

Runar sa...

Så på forholdene i dag. Fra Gamledammen helt greit med fortsatt god snømengde. Nysnø i høyden 4cm ca. Snø på trærne. Bra løyper skimtrunden og tverråsen, ikke noe åpent vann som jeg kunne se på myrene. Så mildværet ødela ikke så mye som frykta. Bra forhold for felleski, usikker på hva smøringa i dag skulle vært. Drammen har ikke frest så dypt så der er det mer tørrsnø enn omdanna snø i spora. På tverråsen noe mer fres og oppblanda snø fra regn og mildværets herjing.

Bill sa...

Topp fra landfallstjern til tverken i går, 28.1

Anonym sa...

Noen som skal gå Hauern til helga? Meldt et par-tre plussgrader på start. Hva slags føre kan man vente seg med tanke på gli?
Er det nok til å gi sugeføre utover dagen, tro?

Anonym sa...

Med løypekjøring fortsetter som det har gjort i mange år, Lier og Eiker er tidlig på og får kjørt løypene sentralt i marka, de fra Drammenssida derimot tar gjerne Spiralen og så tar de en drøy lunsjpause til langt over kl tolv før de evnt gidder å kjøre fra Landfalltjern og innover og dermed koble seg på de allerede oppkjørte løypene til de tidligere nevnte. Det er ulogisk og dårlig samarbeid mtp at kommunene Drammen og Eiker er slått sammen. Da er det vel på tide å prate sammen og koordinere dette? Litt dumt mtp de som skal på jobb utpå dagen og kunne tenke seg skitur først...
Lier-kjøreren er som alltid helt kongen på haugen. Han kan finne på å på en dag kjøre fra Eiksetra tidlig om morran og ta alt av løypenett opp til Kanada pluss Trettekollen, for deretter ikke sjelden ta Tverråsen-Skimten på toppen av det igjen. Jeg er sikker på at han også får tid til litt lunsj underveis.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk