tirsdag 28. desember 2021

Brukbare muligheter opp til Havna

Etter snøfallet natt til tirsdag har det nå blitt klart bedre forhold langs skogsbilveiene. Jeg gikk en tur opp til Svarthamna i dag (vel, flere ganger opp naturligvis..) og her var det ganske bra forhold for klassisk, som dere ser på bildet. 

Merk at det er en del grus her og der, særlig i skøytetraseene. Det er også en god del grus mellom Eiksetra og Solvang, samt mellom Solvang og Grunnvannet. Så vær forsiktige her og bruk helst grusskiene. 

Men nå er vi i gang på ordentlig! Det er også meldt mer snø torsdag.

Jeg ser at Drammen har kjørt fra Spiralen til Tverken og Kamstrupen i dag, jeg antar at det her er mest snakk om en såle. Jeg overlater til andre å kommentere rundt dette, jeg har kun gått oå Liersida i jula.

Det er også veldig fint på skistadionene på Konnerud og Martinsløkka, hvor det ligger en halvmeter kunstsnø i bånn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er bare treningsfanatikere og andre som er redd for utfordringer som går turretur Eiksetra-Svarthavna gang på gang. Ekte skiløbere som elsekr skiløpningen med alle dens fasetter, går i terrenger og tar de forhold de får!
Landfalltjern-Tverken: Bra men noe grus noen steder, men det utfordrer balansen - særlig i utforbakke - så ta det i mot med takknemlighet. Faller du og brekker noe og får et avbrekk, da har du lært noe nytt.
Tverken-Skimtrunden: Tja. Endel steiner og bar lyng hele veien, så bruk grusski evnt ski tilvent bruk i en krigssone med stadige minefelt og andre uhumskheter. Tryggest oppover, sikkert utfordrende nedover.
Skimtvarden-Solvang: De uten angst av noe slag for hverken fall eller alvorlige brudd i nakken, kjører ned her. De andre bærer skiene. Transportetappe.
Solvang-Svarthavna: Treningssonen på dagens tur. Ingen spesielle negative bemerkninger.
Svarthavn-Vrangen: Tja, litt tilbake til Skimtrundefølelsen minus utforbakkene og ditto brudd-angst.
Vrangen fra nord til syd: perfekte skuterspor så her kan man legge inn enten stake eller annen teknikktrening hele dagen faktisk. Rundt og rundt...Fotogene Vrangen skuffer ikke!
Vrangen-Kamstrup-Bolstadvei-Langemyr: bare gå, ikke tenk for mye,observer eller føl. Gå, du kommer tilbake til Landfalltjern. Etterhvert.

Mer snø takk!

Torunn sa...

Word 🙏

Runar sa...

Det er litt trist å vente så lenge på snø nok, men jeg forsøkte meg i dag likevel og gikk opp ved Aronbakken til Gamledammen rett før solnedgang, som jeg fikk på Kamstrup, det var vakkert. Videre inn Kamstrup var helt kurant til å være så lite snø faktisk, fint for koseturtempo som jeg uansett holder meg i for tida. Jamen flott på Vrangen helt uten overvann også på Løken og de har faktisk klart å sette scooterspor der. Opp driterbakkene er helt ok, sikkert mer krevende nedover pga noe stein her og der. Valgte å gå over Tverråsen(myra) da jeg hører og leser det er mye stein til Skimten. Tjuvtjern var også uten overvann. Synes bakkene ned til Tverken var bedre enn frykta. Langemyr og andre løyper på Drammenssida har fått en ok scooter-såle. Gamle slitte ski er nødvendig nå, smurte med vr45 som var helt fint hele veien. Tøvær i høyden.

Anonym sa...

Vel to og ei halv mil ski i marka i dag. Det er brukbart men en del steiner stikker opp både ned retning Drammen fra Tverråsen og retning Eikseter fra Skimten. Var tørrere snø i høyden enn jeg antok, basert på temperaturvisningen på lierski.com burde det vært fuktig føre men det var tørt. En får nok bare bruke snøen nå for det kan fort snu til mildt igjen.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk