torsdag 2. april 2020

Fremdeles mange muligheter for flotte skiturer

Hvem skulle trodd i januar at det fremdeles skulle være skiføre i april? Men det er det altså.
Jeg ser at det er nykjørte spor på Hestås/Hovlandsfjellrunden. Veldig fint der oppe, særlig over 600moh. Anbefales.

Det er også fint i Lier, her er det kjørt jvenlig i Eikseterområdet. Jeg vil nok anbefale å kjøre lenger inn enn Eggevollen, men både opp til Svarthamna (isete ved Solvang), samt Tverråsen (ett lite parti uten snø riktignok) er det flotte forhold fremdeles. Ned Dritarbakkene var helt ok i går.
Det er også kjørt fra Kanada, for siste gang i vinter, men det er isete de første 3 km. Deretter veldig bra.

Selv skal jeg gå noen runder på Tverråsen på lørdag, oppom Skimten også sikkert, og få en langtur. Veldig fint i sola oppe i høyden nå.

Et siste tips er å ta turen til Holtefjell. Flotte forhold der oppe, anbefales på det sterkeste!

Det er universalklister som gjelder nå. Grovslipte ski. Legg baseklister i bånn, smelt på en tynt lag og legg universalklister oppå. Tynt lag, dette bør holde godt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor er beste startsted/parkering på Holtefjell? Og Hovlandsfjell?

Megalep sa...

Anonym:
Holtefjell - Vestbysetra på nordsida er stedet å gå fra nå som det er relativt lite snø på sydsida ved Hoensvannet/Dalaseter, derfra må en nemlig bære skiene et stykke nå opp til Engtjern. Du kan også gå fra østsida av Holtefjell, du ser løypene på skisporet.no, liten p plass der. Lang vei før du er på selve platået.
Hovlandsfjell - beste nå er enten snøsikre Djupengrop(kjøre opp Breiliveien fra rett etter alpinbakken i Vikersund), eller Heggsjøveien(kjøre opp under skiflygingsbakken). Sponevollen er også mulig men det er litt lite snø i de lange bakkene opp fra Langvann til Flagervann nå men jeg ser de kjører der fortsatt, her må en nok bære skiene på vei ned igjen.

Vært på Holtefjell nå i dag 25km. Nykjørt men det iser raskt på i løypene pga nordavinden og kaldt i været. Vi gikk med feller som var bra/greit, skal en ha klister bør en ha med tuben på turen for de er stor slitasje på smøringa nå. De som kjører løype på Holtefjell sier det skal være nykjørt til Lørdag morgen. Kjørt for skøyting også.
For de som ikke har vært på Holtefjell er det min førsteanbefaling pr nå av de to områder selv om begge er flotte, masse snø og ikke så mye som en stein i løypa.

Runar

Megalep sa...

Lite tillegg: Anbefaler varmt en tur oppom Surtvarden på vestsida, eksepsjonell utsikt mot Blefjell bl.a. Det er en kort oppkjørt tur-retur løype fra hovedtraseen. Det er også verdt bryet å gå oppom høyde 702 på østsida(skiltet), dette er også en tur-retur løype, der står en mineplate for aktiviteten i området under krigen oppå der, og - utsikten er også her gedigen.

Runar

Megalep sa...

Bar i dag med meg ski på sekken opp fra Aronsløkka og kunne først ta dem på litt innenfor Kjøsterudsetra. Klar for en fin skiopplevelse om våren, nemlig å skøyte i terrenget mellom barflekker og over tjern. Glida var ikke allverden, antagelig pga et lite tørrsnø-dryss som har kommet de siste dagene. Der jeg ikke skøytet gav den ny-rubba festesonen godt nok feste, så jeg slapp klisterstyr..
Greit over isen på Goliaten og Tverråsvann men ikke mye styresnø så skøyting blir litt vinglete. Nykjørte løyper på Tverråsen, traseen er hard men helt kurant særlig for skøyting.
Det her var min siste skitur i marka denne vinteren, det er en grense for hvor langt jeg gidder bære skiene.

Runar

Gunnar Schei sa...

gikk 13 runder på Tverråsen på Lørdag. Fremdeles veldig fine forhold (minus en liten flekk), så her blir det skitur i morra også

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk