fredag 20. mars 2020

Fine forhold i nykjørte løyper

Som Dagis rapporterte i går så er det fine forhold på Tverråsen og Skimten nå. Universalklister fungerer bra. Det er litt bløtt på dagtid men morgen og kveld er det mye kaldere og temmelig skarpt føre.

I dag har Lier kjørt opp hele løypenettet med utgangspunkt i Kanada, samt Eiksetraområdet inklusive Tverråsen. Så på "skyggesida" av marka er det flotte forhold.

Jeg ser at det har vært kjørt noe i Ulevannsområdet også, samt i sør med utgangspunkt i Mifhytta. Her er det kjørt både Bremsa og sørover.

Dermed er det mange muligheter til en skitur folkens. Oppe i høyden ligger det over 50cm, så forholdene vil holde seg en god stund til!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for oppmuntrende nyheter, Gunnar!

Runar sa...

Bra på Hovland og i Finnemarkareservatet i dag. Kjørte til Sponevollen og tok en runde på 34km. Esktrem snømengde i de høyestliggende områdene så der blir det sen vår. Best i løypene mens sola står på, blir veldig isete senere.

Megalep sa...

Gikk fra Eiksetra idag og de tre nykjørte rundene på åsen, storstein-skimt og tverrås. Gode forhold stort sett, litt hardt-isete ned driterbakkene noen steder.

Anonym sa...

Kan lure på hva som er poenget med kjøringen til Modum nå, de starter på Sponevollen og tar ned til kluftetangene og opp til Nykjua og retur samme vei. Ville vært langt mer logisk og praktisk å kjøre opp på Hovlandsfjellet når de nå engang er ved løypa som går opp dit. Da ville man fått en fin runde. Men neida..

Runar sa...

Var på Kanada igår og gikk til Fallet og inn traseen til Breili. De to første km etter Fallet er kjørt i vinter men ikke nylig dog grei, videre fra krysset der man tar av til Breili er det flere skiløpere som har bidratt til å gå opp spor manuelt. Herfra er det en god del krevende løype for de som er vant til å bare fly i kjørte spor, så beregn god tid og litt forsiktighet i utforkjøringer. Vi gikk med smale løypeski med feller og det går greit med dog stor slitasje på fellene, men det er helt klart en fordel å ha noe mer solid turski og ditto sko siden det ikke er kjørt og en del gjennomslagsskare.

Er det noen som vet årsaken til at Øverskogen løypelaget ikke har kjørt i dette området i vinter? Det er nok snø ihvertfall.
Videre gikk vi terreng gamleløypa Breili-Store Bomla og litt her og der ned til Store Nykjua og løypenettet Åsvann-Nykjua som var veldig bra. Partiet i starten fra Kanada og ganske langt opp er direkte dårlig nå, mye is og jeg vil ikke akkurat anbefale dette som utgangspunkt.

Anonym sa...

Løpt på ski rundt Tverråsen, Storsteinsfjell og Skimtrunden. Sugeføre men nykjørt der oppe. Begynner å bli gjennomslag vann/is i sporene i noen partier, ikke problematisk åpent ned til bakken mer enn etpar tre steder det pleier skje på denne tida av sesongen.
Usikker på om jeg kommer til å gå mer der denne vinteren.

Anonym sa...

Takk for oppdatering, greit å vite før helga. Fortsatt greit ned Dritarbakkene?

Anonym sa...

Gikk ikke Driterbakkene men fra Drammenssida, men de skal være helt greie, nesten alle som gikk på ski igår kom opp fra den veien.

Anonym sa...

Skøytet Eiksetra, driter bakkene, skimten, storsteinsfjell, skimten, sydveien til tverråsrunden og tilbake. Alt var kjørt igår med unntak siste stykket ut til storsteinsfjell på sydveien. Her kunne det godt vært kjørt. Bra forhold generelt. Har tørket opp bra etter siste netters kuldegrader. Lite stykket bart ved varden før storsteinsfjell og helt i sørvest enden av tverrås. Vanskelig å si hvor lenge dette holder hvis det ikke er kuldegrader om natta. Begynner å se noen småstein i løypa, men med litt innsats med løypemaskin kan man nok tyne dette en stund til. Blåste mye etterhvert som virket tørke ut snøen, så holdt seg greit utover dagen.

COMPOSITE CYBER SECURITY SPECIALISTS sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk