søndag 5. januar 2020

Overraskende bra - etter 1 cm nysnø

Storsteinsfjell (varden) i solnedgangDe siste dagene har vært preget av mye is og beinharde løyper også ellers. Etter dagens sporsetting fra Drammen kommune + 1cm nysnø på formiddagen ble føret relativt bra igjen. Gikk Storstein-Skimten- og Tverråsrunden i ettermiddag og hadde en langt bedre opplevelse enn i går og i før der igjen. Isklister + Neroklister satt i overkant bra, men ingen ising til tross for tørrsnø-innslag mange steder. Kunne nok klart meg med isklister + dekning.

9 kommentarer:

Megalep sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Megalep sa...

Løypene på drammenssida er ubrukelige nå, knallhard is hele veien til skimten. lier har kjørt Tverråsrunden men fresen er ikke gjort så dyp at det blir noe særlig gode løyper ut av det, antagelig gjør de det sånn for å spare på snøen. Så det er relativt isete og hardt der også. Prøvde felleski men det var ikke tingen på dette føret, det er en av de forholdene feller ikke takler særlig bra, grovfreste isløyper som er litt sånn ruglete/humpete i sporene. Så her er det bare å få på klister for de som eventuelt skal ut i kveld. Gå opp fra Eiksetersida er mitt tips. For de stakesterke er det dog gode forhold nå. Bare ta det pent i utforbakke da det tidvis er frest veldig lite og da er det klink is..
Det som derimot er veldig positivt er at mildværet ikke ennå har ført til noe særlig minking i snømengden, snøen oppleves ikke våt heller i terrenget men fast og faktisk litt finkorna om en stikker staven nedi. Og myrene renner ikke over noe sted. Så sålen holder enn så lenge stand, og den er solid.
Runar

Dagis sa...

Helt greit. Gikk Eiksetra-Løken-Svarthavna et par ganger i går kveld. Heftig vind og en del bøss, men helt greie løyper. Hardt og samtidig relativt våt snø. Men som Megalep skriver; fremdeles bra med snø og finkornet under skarelaget. Isklister med Nero på toppen fungerte helt greit. Tipper Universal over ville fungert bedre.

Anonym sa...

Ser drammen har kjørt hvalsdammsrunden og noe på spiralen men om det er snø nok der så kunne de vel kjørt litt inover også? Lier skal ta tverrås og storstein idag sier de,kommunene burde samarbeida på kjøring så det ble kjørt samme dagene. Frustrerende..

Megalep sa...

Gått til fots Kamstrup og over Vrangen-Løken til Solvang og opp på Tverråsen. Løypene frem til Vrangen er egna kun for sykkel eller fottur. Her må det en del nysnø til for å kunne kjøre løype dessverre. Ikke nykjørt på veien over til Solbergvann heller, hardt der også.
Fra Løken var det meget gode spor synes jeg, her kan man fint få seg en bra tur. Oppe på Tverråsen er det hardere selv om det er nykjørt der også, mer og hardere is rett og slett, ikke så dyp fres. Så mitt tips blir å holde seg nede i Eikseter-Svarthavna området. Det har begynt å sive mer vann opp på de vanlige utsatte stedene i traseene enn bare for noen dager siden.

Runar

Anonym sa...

Ser ut som om Eiker, eller nye Drammen mener jeg, har kjørt Goliatrunden i dag. Gikk til fots deler av der de har kjørt, det er ikke hverken sporsatt eller harva opp is om noen lar seg lokke når de ser det er kjørt på skisporet.no
Skal den løypa kanskje kjøres fra vestsida i år etter kommunesammenslåinga eller var det tilfeldig?

Pål sa...

Noen oppdatering fra Eiksetra noen? Svarthamna? Tverråsen?

Anonym sa...

Vet ikke noe annet enn at løypekjøreren på lier-ski har notert løypestatus "Bra" etter kjøring på de stedene du nevner tidligere i dag, har ikke selv vært der i dag. Var der oppe torsdag og det er nok snø men det var da ganske hardt på tross av nykjørte løyper på Tverråsen. Nede fra Eiksetra og innover til Løken-Svarthavna var det bedre.

Anonym sa...

Går an å gå på ski på tverråsen men nå må vi ha mere snø for det er hardt og isete. Klister fungerte men det slites fort vekk da.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk