fredag 31. januar 2020

Flotte forhold over 400moh..

DEt ligger na ca 50 cm snø igjen i høyden, vel og merke fra ca 400 moh og oppover, dvs Eikseterområdet, samt fra ca Ballklubbhytta og oppover. På lavere områder er såla dårlig og det er grus både her og der.

Men over denne høyden er det veldig fltot forhold, og for øyeblikket tørrsnøføre. VR 45 ser ut til å sitte bra i øyeblikket, Rode (Violet) multigrade er også er godt alternativ.

Både Drammen og Lier har kjørt i dag, løypemaskinene ruller fremdeles. Nedre Eiker har kjørt i Ulevannsområdet.

16 kommentarer:

Megalep sa...

Gått fra Eiksetra i kveld, rundt Tveråsen-Skimtrunden og Storsteinsrunden under nær perfekte forhold løypemessig, med snø på trærne, god glid og supert feste. VR45.
En av vinterens fineste turer faktisk!
Runar

Megalep sa...

Bra forhold på Hovland i dag, litt isete her og der hvor sola har tatt men det fungerte med VR40+45. Fortsatt greit med snø der oppe.

Pål sa...

Applaus til Lier-kjører som hver eneste mandag tar turen innom Martinsløkka og sørger for at ungene får fine forhold i en fæl vinter. I dag helt prima!

Anonym sa...

Fine forhold de siste dagene i marka på Tverråsen og de traktene. Tørr snø har det vært også, men det snur nå da det blir mildere. Veldig ustabil vinter med rundt null grader hele tida og vekslende snø og regn. Fra Landfalltjern er det fullt mulig å gå men litt grus her og der innover vel halvveis til Tverken blir det bedre, deretter bare bra forhold.

Runar sa...

Har omsider gått Ulevannsrunden i dag, det er første gang i vinter pga mye dårlige snøforhold i lavereliggende områder. Inn Kamstrup hvor det hadde gått etpar før meg for noen dager siden, ikke maskinkjørt på en stund her, og inn på perfekte spor ved Vrangen. Supergode løyper hele veien forbi Solbergvann til Ulevann og rundt Vrangla. Det står på lier-ski at løypa Solbergvann-Ulevann er dårlig, det stemmer aldeles ikke. Litt åpent i søkket over til Svarthavna bare. Gikk over til Vrangen-løken, raske spor her kjørt med skuter for få dager siden, ikke overvann. Tverrås og Skimtrunden var også gode og nykjørt. Strekket forbi Tjuvtjern er ikke kjørt på noen dager. Jeg valgte felleski i dag men det viste seg at det var faktisk forhold for tørrvoks store deler av traseen.

Anonym sa...

Kjørte i dag til Ulevann og gikk Solbergvann-smalvrangen og over isen til demningen Løken, ut på Svarthavnaløypa og over til Langvann og Rundt Vrangla. Faktisk veldig godt føre til å ha vært mildt en stund. Brukte felleski som var perfekt i dag. Så får vi se hva som er igjen av snøen etter alt regnet som er meldt det kommende døgnet... Det vil ihvertfall garantert bli en en god del vannsig her og der og overvann på isen.

Anonym sa...

Tusen takk for oppdatering, Runar - gull verdt!
Igår var det fint inn til Vrangla fra Eiksetra - universalklister funket bra, noe vann i sporet noen steder, men mest isete.
mvh Atle

Megalep sa...

Var på Holtefjell idag, nykjørt. Nær perfekte løyper, mye snø ingen bare flekker i traseene noe sted. Regnet må ha kommet i stor grad som snø der oppe på Søndag.

Megalep sa...

Strøkent på Hovlandsfjell i dag, nykjørt og godt med snø, bare å komme seg ut mens vi har'n :-) Til og med stikket ned til Nykjua fra Store furua er kjørt.

Anonym sa...

Tørr nysnø på Holtefjellet i dag, flotte løyper anbefales å gå der da det er vilt mye snø der i forhold til ellers i nærområdene.

Gerry Beery sa...

Mot Holtefjell: nykjørte løyper fra Dalesetra, tynt (men akkurat nok) med snø fram til Engetjern, men derfra var det bra forhold til tross for rundt 5 plussgrader. Siste bit av bilveien opp var ganske isete.

Atle sa...

6 cm tørr nysnø på Skimtheia, så får den som tør.... :-) obs obs, is under...

Atle sa...

Btw, ikke kjørt for de som lurer.

Anonym sa...

Skal de bare kjøre fra landfalltjern til skimten? Så alle må opp med bil til dit for å gå på ski i dag.hva med gamledammen?

Megalep sa...

Ser på skisporet.no at nå har faktisk eikersida klart å kjøre til marimyr, drammen har ikke engang fiksa bolstadveien eller kangemyr men bare forbi tverken til skimtrunden fra landfall. Er det mulig sier jeg bare...

Runar sa...

Skuterkjørt Kamstrup-Langemyr-Bolstadveien i dag. Det burde vært gjort igår selvsagt mens snødybden var bedre for da ville en fått en bedre såle. Men nå er det i det minste gjort da. Gode forhold på Tverråsen i dag, vekslende sugeføre og småisete spor når skyer dekket sola. Feller var bra.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Google søk

Tilpasset søk