søndag 10. februar 2019

Vått men flott

Var en tur fra Landfall til Skimten og med Tverråsrunden som bonus i ettermiddag. Alt dette var kjørt i dag, og sporene var relativt faste. Litt sugende er det jo når snøen er såpass våt, men det fungerte veldig greit med et tynt lag KB20 sprayklister og deretter et tynt lag blanding av universal og fiolett klister over. Satt veldig bra. Så lenge lagene er tynne og korte nok og skiene har en egnet prepp forøvrig glir det også bra.

Det regnet i starten og gikk over til snøvær underveis. Litt kaldere nå så blir det prima.

5 kommentarer:

Glenn Østerud sa...

Noen som har gått i løypenettet innenfor Landfalltjern etter at det ble kaldt igjen?

Hardt?

Anonym sa...

Noen som skal gå Montebellorennet i helga? Hva tror dere om festesmøring? Multigrade blandet med rossa? Evt Rode Tline blandet med rossa?

Dagis sa...

I dag var det to-tre cm med nysnø oppå en veldig fast såle/faste spor som var kjørt i går. Fungerte helt fint. Syltynt lag med baseklister dekket med Rode Multigrade ga spikerfeste, men var litt trått. Ved fres og nye spor har jeg tro på klister med dekning.

Blir det så varmt som det er spådd så trengs det vel ikke noen form for dekning. Har god erfaring med å blande universal med lilla klister (Vauhti) når det er våte forhold. Man kan sikkert oppnå noe lignende med tilsvarende fra Swix.

Anonym sa...

Jeg testet Rode KM3 Tline blandet med Rode rossa på Skullerud skistadion. Dessverre var det tørrere og kaldere en forventet (1 grad). Bakglatte ski og lett ising. God gli og føring i utforbakker så ingen lugging. Ser antydning til appelsinhud i klisteret men vet ikke hvem av de som var riktig. Det var kanskje mer multigrade+lilla-føre i dag?

Anonym sa...

Kjempeflott med nykjørte spor i dag. Gikk Underlia til Skimten. Skarpt føre, men gikk på feller, så derfor godt feste.
Så er det de med skøyteski da..... Sukk!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk