fredag 13. april 2018

Fine forhold - nok en flott skihelg i vente

Det er fine forhold i marka nå, fremdeles mye snø de fleste steder, men det er selvsagt ganske varmt nå i aprilsola, og dette påvirker skiføret.

De siste dagene har det vært kuldegrader om nettene, noe som begrenser snøsmeltingen, og gjør føret temmelig skarpt fra morgenen. Det er gode forhold der sporene er satt på nytt.

I dag er mange nye spor satt:
- Spiralen-Landfalltjern-Tverken og Skimten, samt Kamstrupen
- Eggevollen-Eiksetra-Tverråsen
- Ulevannsområdet
- Hovelandsfjell og Hestås.

Det er nå + 8 grader, og påskeføre/ klister. Det varierer litt, så bruk gjerne grunnklister i bånn, og universalklisteret til swix (vm) på toppen.

3 kommentarer:

Runar sa...

Gått fra Nerdammen til Ulevann og rundt Vrangla-Langvann-Svarthavn-Solavang-Tverråsrunden-Goliat. Sugeføre med felleskiene, godt feste men mulig det ville vært bedre glid med klister, noen som har forsøkt klister i dag? Mye snø og en god del kjøligere i været inne ved Ulevann-Langvann. Ikke så mye som en stein i løypa noe sted ennå..

Runar sa...

Det var flotte nykjørte spor fra landfall via tverken og skimtrunden i dag,det var en stor og gledelig overraskelse! Men det er veldig bløtt i løypene nå, så det er ikke egna for sykling ei heller skøyting for de som måte vurdere det. De ikke-nykjørte løypene var ikke gode, stavene har gjennomslag hele tida, dypt. Mye snø og ennå ikke oppstikkende steiner noe sted.:)

Anonym sa...

Leser på lier-ski at de har avsluttet kjøringa for denne sesongen, det var leit. Ville vel vært muligheter i kanada-nykjua-saga-området en runde til vil jeg tro.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april
Loading...

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Google søk

Tilpasset søk