torsdag 28. desember 2017

Nysnø og nye spor

Da har det snødd og regnet gjennom helligdagene, og nå er vi i gang med snøvær igjen. Det har kommet ca 10 cm siden i går kveld. Det ser ut til at det skal snø en del, både i dag og i morgen. Gode nyheter folkens!

I dag har det vært kjørt både på Spiralen og rundt Hvalsdammen, samt fra Avdal til Eiksetra og Eggevollen. Det er også kjørt på Årbogen og de fleste løypene på Konnerud. Så her er det mange muligheter.

Det er nå ca -0.5 grader, noe som gir muligheter for Rode violet multigrade eller VR50 voks.

La oss håpe at snøen kommer nå - i rikelige mengder, slik at sesongen kan begynne for alvor, og vi kan gå der vi har lyst til :)


2 kommentarer:

Runar sa...

Nå er storsteinsfjellrunden førstgangs preppa i vinter. Satt med ett klassiskspor, men det er altfor bløtt til å skøyte ved siden av der enn så lenge da det er veldig bløtt, også for stavene ved klassisksporet. En kjøring til der så er det bra. Litt vått på enkelte plasser over myr, noen få steiner.
Skimtrunden er fin nå, litt vått noen få steder der det pleier være det, lite eller ikke noe stein å snakke om. Tverråsjuvet er bra, ikke noe oppstikkende steiner, ok også ned til Tverken, men markant mindre snødybde der enn oppe på åsen hvor det er skikkelig vinter nå:)

Runar sa...

Nå er det ikke mye å utsette på føret og løypene, mangler bare Goliattraseen så er det vel komplette runder i marka.
Gått Kamstrup til Ulevann-Langvann-Svarthavn-vrangen-løken og Tverråsrunden i dag. Flotte løyper hele veien, og Kamstrup har omsider også blitt kjørt i gamletraseen over myrene fra etter Grandalen, ett godt valg av løypekjørerne da det var etterlengtet!
Som ett tips, ikke gå over vanna nå, det er veldig mye overvann, jeg var dum nok til å høre på ei som hadde gått over Vrangen-Løken og sa det var ok, det er det ikke, skiene ble til solide iskladder. Ha ihvertfall med skrape om du skal over.
Brukt de beste skiene idag, vr 40+litt 45 oppå gav mer enn godt nok feste.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk