lørdag 11. februar 2017

Kort oppdatering lørdag morgen

Hei alle, i dag har Lier kjørt løypene fra Kanada til Saga, totalt over 50 km i dette området. Det aller meste av øvrig løypenett i marak ble kjørt i går. De beste forholdene er i høyden og på østsida av marka. Noen etterspurte Ulevannsområdet. Her er det kjørt langs skogsbilveinettet, og her er det ganske bra, siden det var en liten såle der fra før.

Det er -4 grader, dvs de fleste varianter av blått vil fungere. Merk at det kan være litt løst en del steder, og som det skrives i kommentarer; det er mye kvist og en del småstein i lavereliggende områder og i solhellinger. Gå forsiktig!

God tur!

3 kommentarer:

Runar sa...

Har i dag gått Kamstrup til Ulevann og videre under ledningen til Langevann og over til Svarthavna og vrangen-løken samt Tverråsen og Skimtenrundene. Det er fortsatt ikke kjørt retning Øyvann/Snaukollen fra Steindammen. Synes det er helt greit forholda tatt i betraktning. Noe stein i traseen partivis fra krysset Langvann/Vrangla mot Tjuvtjern under ledningen, her bør en være ganske observant i utforbakker. Noe stein øverst i de bratte bakkene ned til Svarthavna også ellers greit ned der. Meget god løype over til Vrangen og helt tørre forhold over isen, også på Tjuvtjernet på Tverråsen, anbefaler å krysse der og ikke eløypa rundt tjernet da det er lite snø og steinete der. Tverråsen har nok den beste løypa nå, Skimtrunden var helt grei men mer lyng der. Herlig dag:)

Håvard sa...

Hei! Noen her som har oversikt over hvor det er kjørt skøytespor i marka nå?

Runar sa...

Håvard:

Beste alternativ er vel enten fra Kanada og innover, eller ved Eiksetra og det området inn til Svarthavna, men det er jo mye lenger løype å gå på fra kanada og inn til Nykjua osv. Så er det vel helt egen skøytetrase ved Hvalsdammen om jeg ikke husker feil, har ikke vært der selv. Forøvrig i Drammensmarka er det i liten eller ingen grad lagt opp for skøyting. Du finner ett lite strekk fra Ulevann retning Vrangen.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk