tirsdag 4. mai 2010

..vintern slår tilbake

Og alle hadde slått seg til ro med at våren er kommet, løvet spretter og det grilles i annenhver bakgård. Men den norske vinteren ville det annerledes..

Når jeg sto opp i dag snødde det lett i sentrum, og med et kjapt blikk opp mot Drammensmarka kunne jeg konstatere at det er nedbør også der oppe. I kombinasjon med liten snøsmelting pga lave nattetemperaturer gir dette fortsatt OK skiforhold i høyden. Som dere ser på bildet fra Martinsløkka nedafor Eiksetra, så ligger det enda mye snø der oppe.

Jeg pleier alltid å si at beviset på en god vinter er at man kan gå på ski i mai, og det er fullt mulig nå. Min personlige rokord for en skitur er 13.mai, noe som skjedde i 2006. Den rekorden er jeg ute etter å slette i år, vi får se. Når jeg skriver skitur, så mener jeg at man må gå sammenhengende minst ei mil. Dette pleier å la seg gjøre i Svarthamna eller Nykjua.

Drammensmarka er utrolig, her kan vi gå på ski fra oktober til mai, når vintern slår tilbake... :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
En gang på femtitallet gikk de på ski fra Juletønna og opp til Skimten 17 mai,
Hilsen Egil Chr Thorstensen

Gunnar Schei sa...

veldig bra tips! Det går ikke i år, men fra Eiksetra til Skimten burde være mulig :-)

Anonym sa...

Her et klipp jeg fant ute på nette:
Vinteren 1951 var vinteren da det ikke ville holde opp å snø. Det var så vidt plenene var bare til 17. mai.
Tror det er denne vinteren det var føre fra Juletønna(den nye tønna vi ser ved Svarttjernkrysset,den gammle ligger syd for den nye og ble revet av Tyskerne og gjenreist på 50 tallet,og i den er det meget godt drikkevann hele sommeren)

Litt historie
Mvh. Egil Chr Thorstensen

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk