mandag 5. april 2010

Fine forhold under påskefrokosten

I går, 1. påskedag, hadde mange skiløpere tatt turen til Skimten og den etter hvert så tradisjonelle påskefrokosten. Rammene var flotte, mye snø, fint føre, bra spor og sola titta fram :-) Tusen takk til DOT og Eiksetra for dette flotte tilbudet!

Smøretips: Undertegnede prøvde seg i går med rubb, fordi jeg var nysgjerrig om det kunne fungere på så grov snø og så høye temperaturer som i går. Dessverre hadde jeg svært dårlig feste med 120 sandpapir, muligens burde jeg valgt grovere slip, men det hadde jeg ikke tilgjengelig. Derfor måtte jeg stole på armstyrken opp til Skimten.. For egen del tror jeg nok rubb fungerer best med mer finkorna snø enn det vi har i dag.

Det som derimot fungerte meget godt i går var sølvklister. Sporene var ikke særlig isete, så foreløpig er det ikke strengt nødvendig med isklister i bånn, men det blir mer slitesterkt.

Det er meldt noe mer nedbør (som sludd i morgen) så da er rubb et godt alternativ til sølvklister.

Nye spor: Drammen har i dag kjørt Spiralen-Hvalsdammen-Landfalltjern-Tverken-Skimten. Generelt er det høy kvalitet på løypene, rikelig med snø og gode skiforhold i marka. Hvor lenge dette holder seg er usikkert, men det er helt sikkert mulig å gå på ski et par uker til - det gjenstår å se når løypemannskapene slutter å kjøre, dette pleier å være i midten av april.

6 kommentarer:

Per Arve sa...

Vet du om den nye masta på Trettekollen også har mobilantenner?For vi merker ingen bedring...

Overraskende at Drammen har fått så mange "Kunne vært bedre"-karakterer. For ingen andre har vært til de grader ivrige på loypekjøring i vinter! Sannsynlig er det selve sporsettingen (eller mangel på denne) som gjør utslag. Tydelig at det ikke er skiløpere som sitter og hever og senker sporsetterne. Særlig barn har god nytte av spor i utforbakkene. F.eks. fra Skimten til Landfalltjern bør utforløypa sporsettes hele veien! Noen ganger er det spor ut Brann, helt til den siste dumpa før Tverken... Der man trenger spor som mest!

Enkelt og bedre er også å rette ut noen av de 90-graders bråsvingene f.eks. på Tverråsrunden. Lettere for skiloperne og mindre bryting i beltene på maskinen. I tillegg kan man unngå enkelte bekkesig i myrene der inne.

Mot tampen av en flott skisesong bukkes og takkes det for nyttige bidrag fra alle som ønsker å gjøre noe for at flest mulig får fine opplevelser i den flotte Finnemarkanaturen!! Med håp om en enda bedre sesong neste år...

npmehren sa...

Masta på Trettekollen har Nokia/Siemens som tiltakshaver, og "SIVIL MOBILDEKNING" som formål, så her blir det nok mobilsignaler. I vinter har jeg stått rett under masta med null dekning, så den er nok ikke satt i drift enda.

Ellers har jeg også gått på silver nå, etter en periode med gode erfaringer med rubb...

Nils

Anonym sa...

Kunne være artig om noen som mener at løypekjøringa i Drammen fortjener bunnkarakter i undersøkelsen, kunne begrunne hvorfor de mener som de gjør.

La gå at det kan rettes på enkelte detaljer med tanke på sporsetting i bakker, både oppover og nedover, men kan ikke skjønne det skulle gi laveste karakter. Med mindre det er skøyteentusiaster som nekter å innse at løypene i bragernesåsen rett og slett er for smale til å lage skøytespor i?

Har brukt løypene fra landfall og innover ca. 3-4 ganger i uka denne vinteren, og kan ikke huske de har vært flittigere preparert noengang. Meget fornøyd!

Gunnar Schei sa...

Takk for all innspillene, det er alltid mer interessant når det kommer kommentarer.

Forøvrig er jeg også overrasket over hvor mange som har stemt at Drammens løyper kunne vært bedre. Jeg har også merket meg at Drammen har kjørt veldig ofte (nesten litt for ofte), og jeg synes at kvaliteten på sporene er god. Vi må jo huske at Drammens spor er mest brukt, og ligger mest utsatt for vær og vind.

Anonym sa...

Er det noe særlig snø på strømsø?

Gunnar Schei sa...

det er slett ikke så verst med snø i strømsåsen, men de har slutta å kjøre spor. Over en uke siden sist.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk