fredag 6. november 2009

Varierende føre - men godt å være i gang!

Da er sesongens første skitur gjennomført! Starta på Eggevollen, vanskelige forhold fram til Eiksetra, men det tok seg betydelig opp, særlig etter Solvang. Merk at i de fleste utforkjøringer renner det bekker over sporet og gjør det vanskelig. Fra Grunnvannet til Svarthamna var det bra, her kunne man gå ordentlig teknisk.

Snødybder: Eggevollen ca 10 cm, eiksetra ca 15, Svarthamna ca 20 cm.

Det ble med en drøy 2-timers tur, hvor jeg tok flere drag opp til Svarthamna for å få den gode skifølelsen. Litt utfordrende smøreforhold, det var 1 grad på Eggevollen og rett under 0 i Svarthamna. Løypemaskinen var ut og satt nye spor, noe som gjør såla bedre, men samtidig fikk man fram den litt våtere snøen som lå under. VR 50 var greit, men litt glatt nederst og litt trått øverst i løypa.

1 kommentar:

npmehren sa...

Takk for fin rapport fra Svarthavna! Godt å være igang med skisesongen. Takker ellers for alle smøretips for 0-føre og nysnø, har bare dårlig erfaring med det, siden jeg ofte går i varierende høydelag. Nils

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk