mandag 14. april 2008

Turrapport: Trolsk på Drammens tak

Etter en rask konsultasjon med løypetelefonen ble Drammens løypenett valgt, med Landfalltjern som utgangpunkt. I skrivende stund i midten av april, er normalt skisesongen over for de fleste. Overraskelsen var stor, men gleden desto større når jeg observerte utfarten i marka på søndagen (+30 biler - t.v).

På Landfalltjern (300 moh) var det lite snø, kun 10-20cm, men det var tråkket såle med løypemaskin. Snømengdene økte raskt etter de første stigningene, og etter 1 km lå det nærmere 50 cm, og ved 2 km (Ballklubbhytta 400moh) var det satt spor. På Tverken (t.h) var vaffelserveringa åpen, til tross for Gårdsguttas lite hyggelige opplevelse under vaffeltesten i påska. Her lå det over 1m snø! Det ble mer og mer tåke opp mot Skimten (553 moh), og når sikten er under 50 m, og nysnøen ligger tung på trærne, blir det trolsk stemning på det høyeste punktet i Drammen Nordmark.

Vel oppe på Skimten (se video) var det morsomt å konstatere at Drammen hadde bedre løyper enn Lier. Våre venner på østsida av marka måtte ty til scooterspor i mangel på en fungerende løypemaskin :-) Til tross for våt nysnø var det bra skiføre, +2 grader og nysnø tilsa VR 60, som fungerte utmerket, selv om det ble litt trått på Skimten, hvor det nesten var tørt føre.

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk