søndag 16. april 2023

Siste for sesongen?

Drammen har satt nye spor i dag fra Sparavollen og opp til Skimten. Det er også kjørt langs Kamstrupen og opp til Solbergvann. Det er rødklisterføre nå, universalklister vil også fungere greit.

Det er meldt nattefrost til uka, så vi kan håpe de fortsetter å kjøre løyper, all den tid det er MYE snø i marka fremdeles. Skiføre i mai er sikret, men så spørs det om de kjører da :)

8 kommentarer:

Runar sa...

Er nok rett som en skrev at lierposten har skrevet at kjøringa er over på liersida for sesongen, jeg har ikke abonnement på den avisa men leste overskriften. Det må være første gangen at lier slutter før drammen det er alltid omvendt. Han pleier å tyne ut det han kan av snøen Ser de ikke har tatt goliatrunden eller bolstadveien.det var dumt..sikkert litt vann inne ved lommetjernsmyra bare.

Runar sa...

Gunnar, med din sterke posisjon som skiblogger-skiinfluenser, kan ikke du legge litt press på dem da....?:-) Det er jo dårlig pr liksom...

Gunnar Schei sa...

gode poenger Runar, det burde jeg kanskje forsøke å gjøre noe med?

r sa...

Førerapport. Gått kamstrup til marivann og halvveis til solbergvann, vurderte Ulevannsrunden men det sugde for mye. Ganske mye snø men det har smeltet mye på få dager også. Det renner livlig vann overalt. Seriøst sug utpå dagen, best å gå tidlig. Det blir ikke kjørt mer fra Eiker, det har jeg fått bekrefta av en som har snakka med han som kjører. Det er åpent etpar steder på goliatrunden en før lommetjern og en innerst i myra og en halvveis mellom goliat og kapellet. Litt åpent et sted også på kamstrup på vei til marivann, lett å komme forbi samtlige steder.

Snakka med flere som hadde vært på tverråsen og det er best der oppe nå. Tverkenveien er ok unntatt nederst mot parkeringa der det er skrenset opp til isen. Best glid har en nå der flere har nylig gått, da er suget vesentlig mindre enn om en går opp eget spor pga sola som står på.
Tror ikke det blir skiføre i Mai, ihvertfall da kun opp fra eiksetra eller andre nordlige hellinger, avhenger av temperaturen kommende to uker. Snøen i terrenget er pillråtten.

Runar sa...

I dag gikk jeg Skimtrunden-Storstein-Tverråsrunden. Det er mer enn nok snø i høyden og mer enn nede ved Kamstrupområdet. Ingen direkte åpne partier ikke engang opp mot storsteinutsikten der det pleier smelte. Renner vann på de faste plassene men uproblematisk å passere. Til og med på sørøstre solutsatte del av skimtrunden er det fast snødekke i bakkene der...

Runar sa...

Ser DMV(drammensmarkas venner) har lagt ut noe angående mulig kjøring til helga, at Drammen tar skimtrunden og mulig hvalsdam-stronghytta. Kamstrup om snøbruene holder, vel det kan jeg informere omn at de ikke gjør, første "bekk" på Langemyr hundre meter etter du tar av fra Tverkenveien tror jeg ikke de klarer fylle igjen og så har du ved krysset Bolstadvei/Kamstrup der er det enda mer åpent(her kunne de omgått problemet ved å ta ned til venstre og komme inn på Bolstadveien 50m nedenfor der de pleier), videre er det igrunn ikke så verst med bare et litt åpent sted rett etter toppen av Grandalen, det vanlige stedet.Så er det også etpar steder med åpent berg bl.a øverst i Grandalen og rett etter den lille runde pytten 150m etter Bolstadveikrysset.
Goliatrunden er også antagelig for åpen innerst ved Lommetjernmyra og nedenfor hytta Røslyngen.

Tverråsen og Skimtrunden burde være uproblematisk å kjøre tidlig om morran på litt frost.

Gått med klister i dag på våt-slip-ski, det skled en del bedre på dette føret enn feller ja...Greit Gunnar, jeg gir deg litt rett her...

Gunnar Schei sa...

hehe Runar, bra! :) :)

Owen sa...

Mitt vitnesbyrd om hvordan jeg ble medlem av Illuminati. Jeg vil kjenne folk som ønsker å bli med i den store Illuminati som et flott medlem av Illuminati som vil ha meg som et flott medlem. Han heter Lord Felix Morgan. Hjelp meg å få livet mitt tilbake fra dødsstadiet. Utskrives etter ca 5 år og seks måneder. Etter å ha blitt forrådt av så mange medlemmer av Illuminati. Gjennom årene var jeg håpløs og økonomisk på bakken. Men en dag mens jeg surfet på internett, kom jeg over innlegget av det store medlemmet av Illuminati Lord Felix Morgan og sa at hvis du var et av de store Illuminati-medlemmene, kan du bli berømt, rik og vellykket i livet. Jeg kontaktet ham og jeg forklarte ham alt, og han anbefalte registreringen som ble brukt, og jeg betalte for at det store medlemmet skulle få meg i gang, og jeg ble innviet i Illuminatis verdensorden. Etter det ga de meg alle retningslinjene og ga meg beskjed om at etter initiering vil nye medlemmer bli belønnet med summen av $1 000 000 i kontanter. Med hjelp av Lord Felix Morgan. Jeg ble fullstendig innviet som et fullverdig medlem av Illuminati. Hvis rådet ditt er at du har prøvd en svindler før eller er det, er det opp til meg å hjelpe deg med å bli med, så prøv Lord Morgan. Det er din beste sjanse til å bli det du ønsker i ditt fremtidige liv. Kontakt ham via WhatsApp +2348056051569 eller e-post: Illuminatiofficial565@gmail.com

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk