fredag 3. februar 2023

Løyperapport og smøretips til hauern

Da har det kommet ca 10 cm nysnø, og nesten alt av spor er satt på nytt i ettermiddag. Så her ligger mulighetene åpne. Merk dere at Hauern - Thorleif Haugs Minneløp - går av stabelen fra Martinsløkka kl 9 i morra. Det er 350 påmeldte, så det vil være mange som går i morra. Det er som nevnt nysnø, og det er litt løse forhold i dag. Det vil nok sette seg litt mer til i morra.

Jeg deler smøretipset fra Bjørn Myhre sport. Det er kuldegrader nå, ned mot -6, så det er typisk blåswixføre. Utfordringen ligger ikke i festet, men i glid. Relativt finslipt ski er lurt, og glider tilpasset tempen. Merk at de nye ikke-fluor-baserte gliderne er meget gode på gjeldende forhold. Swix Marathon, eller en annen hard glider, toppet med TS glider flytende/ spray vil gi bra glid.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Angående Hauern og muligheter for konflikter motstrøms i løypa opp fra Tverken til Tverråsen/Skimten - det finnes et oppkjørt alternativ som er løypa opp Sausetra, den går fra traseen mellom Tverken/Hvalsdammen og ble kjørt opp igår. Den er faktisk veldig fin å gå og en kan da gå medstrøms Hauer'n-løperne ned retning Tverken igjen. I resten av løpstraseen er det nok også mest taktisk klokt å gå medstrøms da skal det meste gå seg til med vanli skikk og bruk i løypa.

Runar sa...

Unngikk på elegant vis hele Hauer'n-maset i dag ved å gå med brede fjellski en lengre tur i terrenget over islagte vann og høyder med utsikt, dype skoger i puddersnø og så mengder av dyrespor og annet vakkert. Da jeg omsider loffet ut i skitraseen ved toppen av Tverråsjuvet...var hele Hauer-sirkuset over for denne gang.

Åja, smøringa i dag ja.
Blå Extra.

Runar sa...

Fikk meg en langtur igår på 6 mil før mildværet slo inn for fullt. Gamledammen på toppen av Aronheisen til Nykjua via Tverråsen-Lelangen-Fløyten-Saga og opp på Hovland fra Nykjuakrysset og runden der med Hovlandstårnet og hjem via Sponevollen til Kluftetangene og retur samme vei som inn. Hadde bra føre til Nykjua, kunne til nød gått med en voksvariant men hadde feller, som viste seg å være et klokt valg mtp at det var våt snø i høyden på Hovland og under hele hjemturen satte mildværet inn og det var blanke spor.
Turen anbefales, litt lang men veldig fint på Hovland og moror med litt distanse iblant.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk