tirsdag 17. januar 2023

Mye snø - og mer i vente

Da har vi godt over 1 m snø i marka og mer på vei. Det snør ganske mye nå, og det kjøres spor, men merk at det kan være ganske løse forhold akkurat nå. I øyeblikket er det 0-føre i nedre og lavereliggende områder og rett under 0 høyere opp. Jeg anbefaler 0-føre-smøring feks Rode Violet eller Swix VR50. Rode multigrade (violet) kan også fungere i høyereliggende områder.

Drammen har kjørt hele løypenettet sitt i dag, og Lier er i gang med Eikseterområdet. Det er også satt spor i Ulevannsområdet, ned til Marimyr, samt til Solbergvann og runden "huskombusk"

7 kommentarer:

Anonym sa...

I tillegg til Lelangsrunden har jeg en trase på ønskelista som kjøres altfor sjelden, nemlig opp fra Vesle Nykju til store fura på Hovland og dermed Hovlandsrundene. Den er bratt og tøff å kjøre ned og som regel blir den bare tatt med skuter. Blir den kjørt opp får man en utrolig fin mulighet for å se noe av det fineste i Finnemarka med en runde fra enten Kanda eller Eiketra/Drammen og slipper å måtte gå både opp og ned fra Langvann ved Sponevollen for å gå på Hovland.

Anonym sa...

VR50 holder ikke på litt under null-føre. For å få feste på ski med spenn må man da over på VR60

Runar sa...

Sjekka snødybden på uhøytidelig vis med staven noen steder på storstein i dag, hele staven på 150cm gikk ned.
Er tom for blå extra for tida og la på vp45, som lugga litt og samla litt is men gav feste selvfølgelig.
Løpt Storstein og Tverråsen, et døgn eller to nå så blir løypene fastere, det er stavgjennomslag nå om du prøver å stake. Anbefaler syklister(som neppe leser her dessverre) å vente litt til det setter seg. Møtte på en i dag og han burde latt være sykling på så løse løypetraseer...

Anonym sa...

Helvetes gjøker som absolutt må inn i skauen og sykle i skiløypene!

Anonym sa...

Ser at eikersida ikke lenger har symbol for løypemaskin på skisporet men en skuter, er det maskinhavari borti der noen som vet?

Runar sa...

Nå i dag har de preparert Klemmehøgdatraseen folkens! Den må dere gå, veldig sjelden den kjøres pga snøfattige vintre, og det er et ypperlig alternativ til en overbefolket Tverkenvei i helgene. For de som ikke er kjent, gå fra landfalltjern opp alle de lange bakkene, underkant av 1km, ta av første løype til venstre. Kommer ut på Langemyr og derfra har du mange mulige løypevalg.

Anonym sa...

I følge løypekjøreren (https://www.instagram.com/loypebjorn/) kjøres det med stor maskin på eikersida, ikke snøskuter.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk