lørdag 21. desember 2019

Vekslende føreforhold

I går var jeg ute på en tur i  lysløypenettet på sørsida av byen, og det var skarpt og fint føre, brukte ikke smøring og vekselvis staka og skøyta. I dag var det veldig bløtt i sporene, noe som ga dårlige skiforhold. Universalklister var helt ok.

Det har ikke blitt kjørt nye spor i dag, men de som ble kjørt i går (og det var de fleste - det er 50 cm snø nå på 350-400 moh og høyere), og det er ikke noe stort poeng å kjøre på nytt før været endrer seg.

Det er meldt mer snø i morra og mandag, og mildvær tirsdag (typisk!), men deretter væromslag og kaldere fra onsdag og mot nyttår.

Ønsker alle en god skihelg, det er ganske fine forhold i Lier, på Tverråsen og de fleste andre steder oppe i høyden.

7 kommentarer:

Gerry Beery sa...

Ser ut som Vestmarka er beste alternativ i lokalområdet nå, var der både idag og igår, sugeføre igår, men litt skarpere luft og bedre gli idag. Både Øyvannsrunden og Dammyrrunden var nykjørte. Supre forhold der løypa går på vei, litt mer vekslende i terreng. Felleski funka bra.

Megalep sa...

Landfalltjern-Tverken-Tverråsenrunden i kveld. Greie forhold hele veien, isete spor på Tverråsen og god fart der. Relativt godt med snø også i de nedre delene av løypa det milde været tatt i betraktning. Brukte feller, bra som vanlig det.

Runar sa...

Gått de tre rundene Skimt-Storstein-Tverrås i dag. Litt glatte isete spor i deler av marka f.eks fra Landfalltjern og til Tverken. Oppe på Tverråsen er det bedre, storstein er ikke nykjørt så der kan en gå i finfin 10cm løssnø i manuelt oppgåtte spor. Noen få plasser er det litt sig fra myrer som har "åpnet" løypa på Storstein, men man kommer fint forbi. Noen hadde i dag bruukt klister med tørrvpoksdekning som visstnok fungerte optimalt. Feller fungerte også greit men ikke best i de isete sporene.

Glenn Østerud sa...

Jeg har gått fra toppen av Aron, videre Kamstrupen mot Solberg i dag. Kamstrupen er så som så. Spesielt nede i "juvet" før den bratte bakken. Der er det ikke nok snø til at tråkkemaskinen kan lage løype. Den har ikke klart å lage en slett løype heller, så du må gå litt rundt om kring. Det er også noen andre steder i Kamstrupen du bør passe på skia, spora er nesten ned til steinen under.

Videre gikk jeg mot Nerdammen, Nedre Eiker har kun glattet ut og gjort klar til spor på distansen fra toppen av Gladbakk og bort til grusveien på oversiden av Nerdammen (jeg vet ikke hva den dammen heter). Videre er det flotte spor mot Ulevann.

Jeg gikk ikke mot Ulevann i dag, men ned mot Vrangen. Det er mulig å gå over vannet, litt skummelt, men det virker som isen er solid. En del overvann som ender med is under skia. Ikke kjørt scooter over vannet ennå.

Løypene til Lier som vanlig helt konge! Så opp dritarbakkene og videre rundt Tverråsrunden kan du fint bruke go' skia og bare lange ut.

Løypene mot Tverken holder seg godt selv om de ble kjørt opp på julaften.

Jeg la et lag VR50 først i dag, altfor mykt. Dekket det med VR45, ble helt OK. Faktisk overraskende godt feste i harde spor med VR45.

God tur :-)

Megalep sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Megalep sa...

Det du kaller "juvet" heter Grandalen, ihvertfall er det hva jeg har blitt fortalt. Noen kalte det bombekrateret en gang, det var rett etter at det ble snauhogd der for veldig mange år siden det så ikke pent ut...
Vannet du tenker på heter Mellomdammen, ligger rett innenfor(nord for) Nerdammen.
Det går en relativt nylaget grusvei, med løype om vinteren, inn dit, som kobles på Vrangenveien som du gikk.
Gikk du direkte over fra sportsfiskerhytta ved Vrangen(hytta der løypa kommer ned til vannet) og retning demningen på Løken eller ut i nordenden og over til Svarthavna? Hadde det gått flere der før deg? Da er jo isen trygg. Medmindre sporet ender i et digert hull i isen...
Da er det greit å snu.
Runar

Megalep sa...

Hovlandsfjell 27km i dag. Runde tur-retur Sponevollen. Bra med snø på selve åsen men relativt hardt i de lange bakkene opp fra Langvann til Flagervannet, vis litt forsiktighet ned her. Raske spor og vr40. Enkelt å gå i terrenget om en foretrekker det da det er hard snø som bærer godt med maks 10cm tørrsnø oppå.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk