lørdag 30. november 2019

Fine muligheter i helga!

Hei dere, jeg var ute og testet Drammens og Liers løypenett i går. Drammen har sporsatt med scooter, de ter hlt ok, men veldig løst i utforkjøringer. Helt greit å gå, men ingen stor skiteknisk opplevelse. Særlig langs Kamstrupen er det mange våte partier som gjør at de ikke bruker stor maskin ennå.

I Lier har de kjørt Eggevollen-Svarthamna, samt Tverråsen og Skimten. Her er det drømmeforhold, og jeg anbefaler en tur på det sterkeste. Panserspor og veldig flott på alle måter!

Det er kaldt i dag, blå swix er et sikkert kort, men sats på finslipte ski om du har muligheten

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra i Montebello-området i dag, spesielt på veiene hvor det er maksimale forhold med faste løyper og spor, ingen grus noe sted. Øyvannsrunden var også helt brukbar med sporsetting stort sett hele veien, men noe mer "rufsete" her likevel da det tross alt er en terrengløype. P.plassen var full og vel så det så dette er et område skifolket har fått øynene opp for.

Megalep sa...

Gått Aron-Bolstadveien-Tverken-Skimten-Storstein og tverråsen i dag, Langemyr på returen til Aron. Skuterløypene er skikkelig humpidump, Storstein ble kjørt i dag men uten sporsetting så den er ikke allverden morsom å gå. Tverråsen kunne trengt en oppfriskning etter at veldig mange har gått der de siste dagene. men den ble ikke kjørt i dag. Steiner stikker opp i Tverråsjuvet litt over midtveis opp.
Gikk fra Kanada til Åsvanna igår, bra når en kommer litt oppi der og aller best fra krysset der en tar av inn til Fallet. Nykjua og inn til "snuplassen" ved Åsvanna var veldig bra.

Megalep sa...

Vært innpå en tur. Bolstadvei-langemyr-tverken og opp på åsen.
Skuterløypene er forsåvidt farbare men ikke noe mer enn det og nedover bør en skjære ut i løssnøen. Opp til Tverken er temmelig dårlig stort sett. Løypetraseen på Tverråsen er hard, ikke klink is dog, og forøvrig ganske fin alt i alt på tross av mildværet. Egner seg pr nå best for staking, jeg gikk med klister som også fungerer. En bør ta det litt pent i utforbakkene om en ikke er blant de tøffeste. Ikke noe steiner i løypa såvidt jeg så, annet enn rundt Tjuvtjernet. Noe mer is på myra på den østre delen av traseen slik det ofte pleier være på etpar utsatte steder der, men mye mindre enn jeg venta etter mildværet og en sklir lett over uten å måtte stoppe. Snøen i terrenget i høyden er faktisk fortsatt ganske finkornet også, med et tynt skarelag i partier, så vil en gå terrengtur er det perfekt nå, synker ikke problematisk mye heller selv med smale ski.
Runar

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk