lørdag 12. november 2016

Skispor de fleste steder - men mildvær på vei?

Det ble kjørt spor i går de fleste steder i går (se kart) så det er mange muligheter for de som ønsker seg en skitur. Merk at det ikke har kommet voldsomme mengder snø, det ligger nå drøyt 30 cm i skogen, noe om betyr at det kan stikke opp både kvister og småstein, særlig i utforkjøringer. Jeg er foreløpig forsiktig med nye ski og ski jeg er redd for (godskia!). Men de fleste steder er det veldige gode forhold.

Akkurat nå er det ca -10 grader i skogen, og føre for blåswix. Det burde være veldig enkelt å få feste, men med såpass kaldt vær vil nok glien være noe dårligere. Bruk ski med en fin slip.

Men det er mildere vær i sikte. Allerede nå på morgenen vil tempen stige, men det vil nok holde seg på minussida i dag, men det kanskje vil bikke over til plussgrader i morgen. Til uka er det medlt vesentlig varmere.

God tur!


17 kommentarer:

Runar sa...

Var rundt Tverråsen og Skimtrunden i dag og det var mye folk ute, fortsatt bra forhold men det stikker frem stadig mer "ymse" i løypa i form av bl.a steiner så se opp om du bruker "penskia".
Brukte felleski for første gang, Madshus Terrasonic. Det var en blandet opplevelse, synes det er bedre feste med smøring om en har lagt det på riktig, særlig når jeg gikk oppoverbakke der det er sporsetting, fellene begynner å glippe raskere enn ski med smøring, dog fungerte det bra i vekslende relativt flate løypepartier men jeg måtte være oppmerksom på teknikken. Å gå veldig rolig med dem gav endel glipptak.

Jeg nevner det for å høre om det er andre her med lignende erfaringer? Frykter jeg burde kjøpt ski med mindre spenn.

Per Olav Horne sa...

Har testet Nanosonic med feller og er ikke fornøyd de er for stive og skal byttes. Fungere greit ved å flytte bindingen helt frem men ikke i bakker. Men bra glid. Skal teste også rossignol r-skin skin før jeg lander på hva det blir.

Anonym sa...

det har vært blå extra-føre, ikke felle-føre, hittil i sesongen...

Anonym sa...

Flott blå ekstra-føre hittil men i morgen tenkte jeg å ta en tur fra eggevollen - svarthamna eller konnerud med nye racing-ski. Smøretips i morgen? Voks (rød smeltet inn og kritter på med dagens festevoks)? Sølvklister? Rode rossa?

Bjørn sa...

Noen som vet om Lier har satt spor forbi Lelangen og videre til Saga? Eller har de bare pakket?

Anonym sa...

Bjørn:
Ser ut på www.lier-ski.com som at det er sporsatt for klassisk fra Grunntjern via Lelangen til Saga og videre nordover.

Runar sa...

Gikk Blåstein via landfallhytta til tverken og inn til marimyr i dag. Det har minket raskt på snømengden og løypekvaliteten, mye som stikker frem nå i terrengløypene, steiner, bøss og kvist. Det var dumt, men det ble en flott uke med skiløping da:)

Anonym sa...

Jeg gikk et par turer mellom eggevollen - svarthamna. Prøvde meg på rode multigrade. Ikke spikerfeste og jeg måtte dra av dette etter kontakt med kaldere snø som ga ising. Universalklister dekket med lilla voks hadde vært bedre...

Glenn Østerud sa...

Det var kjedelig å lese at snøen minker så fort. Hva med Konnerud? Er det bedre der? Jeg er lite kjent, men det burde vel være muligheter med utgangspunkt i skistadion?

Dagis sa...

Landfalltjern-Tverken-Aron-Landfalltjern i kveld mandag. For spesielt interesserte vil jeg vil si. Heldigvis er vi spesielt interesserte. Svært mykt og veldig vått. Mye mer stein dukker opp nå enn i går og på lørdag. Spesielt ned mot parkeringen. Trøsten er at dette kan bli et veldig bra fundament hvis det blir kaldere og kommer ny snø.

Glenn Østerud sa...

Tror jeg finner frem piggskoa inntil det kommer mer snø

Runar sa...

Foreningen for spesiellt interesserte arrangerte skitur fra Aron via Gamledammen til Tverken og Skimtvarden og ned til Landfalltjern i efta.

Vær: meget godt
Snøkvalitet: tynt dekke med ymse natur oppstikkende, skjulte plaskebasseng her og der.
Smurning: klister
Føre: suicidalt på retur fra skimten
Deltagere: 1

Alle var enige om at det var en grei tur.

Anonym sa...

Ha ha, Runar! Den forrige posten har jeg ledd av flere ganger nå. Stor humor! Vinteren kom på kort førvisitt i november, men vi gir ikke opp av slik luremus. Snart blir det skikkelig vinter!
MIF

Anonym sa...

Fortsatt fine forhold i WC løypene på Konnerud. Emil

Anonym sa...

Noen som har noe tips om nærmeste bra løyper med blåswixføre?

Glenn Østerud sa...

Jeg ser de har kjørt tråkkemaskin fra Kanada og oppover. Noen som har noe info om forholdene der?

cec sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk