onsdag 28. november 2012

Nye spor i Drammen og Lier

Lier har i dag kjørt med stor maskin i hele Eikseterområdet, altså fra Eggevollen til Eiksetra, via Solvang og Løken til Svarthamna. Her er det nå kommet ca 50 cm snø, og det er tråkket og satt spor med stor maskin. Langs skogsbilveiene er det flotte forhold, men i terrenget er det ikke så bra pga varierende snømengde. Dessuten er det ikke tæle i bakken overalt.

Drammen har også kjørt med stor maskin i dag, fra toppen av Sparavollen, begge sider av Landfalltjern, og opp til Skimten.

Det er nå varierende forhold på begge sider av 0 grader. På Liersiden ville jeg valgt VR50, skal du gå i Drammen bør du velge noe mykere smøring, feks VR55.

Oppdatering onsdag kveld kl 19: Kaldere nå, velg VR45 eller Rode Multigrade. Ikke legg på for tjukt nå som det er mye nysnø.

5 kommentarer:

Håkon sa...

Noen som vet om det er mye stein og annet grums fra Landfalltjern mot Skimten?

Haflan sa...

Jeg var oppom Sparavollen i ettermiddag, kl.l3, og løypekjøreren hadde bare kjørt med Scooter. Han anbefalte ikke skigåing da. Han hadde kjørt alternativ rute til Skimten siden det ikke er hold i myrene

Kaptein Knutsen sa...

VR55 er altfor mykt. Jeg gikk fra Spiralen ca kl 14, da var det kramt der, men jeg møtte tørrsnø før Landfalltjern. Hadde smurt med VR50 og det kladdet. Løypemessig er det ikke noe særlig fra Spiralen (kjørt såle i går, snødd mer etterpå og tråkket i stykker av turgåere) mens fra Sparavollen er det kjørt såle med scooter i dag. Helt greit å gå i (jeg bråkonverterte til skøyting) men mykt i kantene så ta det pent ned igjen.

Anonym sa...

Gått en tur i kveld opp Blåstein til Tverken og ned, fungerte prima med vr55 godt å være igang igjen, synd med bil som har kjørt inn til Tverken

Rune L

Steingrim sa...

En liten rapport fra Konnerud: det er ikke satt spor på skistadion, ryktene sier at det er noe trøbbel med maskinen. Selv gikk jeg fra Olsrud-parkeringa og inn litt forbi Sgadamkrysset. Der snudde jeg fordi det ikke var spor lenger, kun såle, og det var en del åpne myrer og bekker. Men forholdene var bra stort sett hele veien.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk